КЛУБ „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП Първи отборно на „Челопеч опен 2017“

  • 0
  • 71 преглеждания

На 16 септември в Спортен комплекс „Хармония“ в с. Челопеч се проведе традиционният турнир по карате, организиран от местния клуб по източни бойни изкуства „Будо“, със сенсей Добрин Иванов, в партньорство с Българската федерация по карате. В състезанията по двете дисциплини – „Ката“ и „Кумите“, участваха близо шестдесет каратеки от клубовете „Френдшип“ – Пирдоп, „Левски“ – София“, „Никон“, „Монтана“, „Калоян“, „Ронин“ и др. Главен съдия на турнира бе Димитър Димитров, а сред реферите бе и сенсей Ресми Бобев – ръководител на клуб „Френдшип“.

Начало на двубоите даде кметът на общината инж. Алекси Кесяков, под чийто патронаж се проведе надпреварата. Същия ден той имаше рожден ден  и от името на клуба – домакин на турнира „Будо“, сенсей Добрин Иванов го удостои с Диплом за защитена степен по Карате-до Шотокан – „Шодан“ и скромен подарък, като изрази благодарност от името на всички каратеки и техните треньори за подкрепата и развитието на бойния спорт.

Инж. Алекси Кесяков пожела на състезателите в оспорваните битки на татамито да покажат най-доброто от своите умения в този атрактивен спорт и да победят в тях най-достойните.

В турнира по карате „Челопеч опен 2017“ участваха деца – момичета и момчета, разделени в няколко възрастови групи, за родените през 2005 – 2006 г., 2007 – 2008 г., 2009 – 2010 г., разделени и по височина, старша възраст – от 14 до 16 години, девойки и младежи – от 16 до 18 години, мъже и жени (над 18 години). Двубоите между каратеките бяха много динамични, като срещите при децата от 2007 до 2009 г. продължаваха по една минута, а за тези от 2003 до 2006 г. – по минута и половина.

След финалните срещи на всички възрасти и категории, стана награждаването на победителите. На първо място в дисциплината „Ката“ при момичетата до 2009 – 2010 г., златният медал заслужи Елица Петрова от клуб „Ронин“. На второ място се нареди Ивана Маринова от КИБИ „Френдшип“ – Пирдоп. При момчетата първи е Никола Михайлов от клуб „Никон“, а на трето място на почетната стълбичка се изкачиха Мартин Бобев и Пламен Лещаров – и двамата от „Френдшип“.

При момичетата, родени през 2007 – 2008 г. в тази дисциплина първото място заслужи Камелия Лещарова от „Френшип“, като на трето място, с бронзов медал са нейните съотборнички Деница Тодореова и Кристияна Тодорова. Камелия завоюва още два златни медала – в своята възраст и в дисциплината „Кумите“, както и за отборното класиране, спечелено убедително от представителите на КИБИ „Френдшип“. Тимът има завоювани още няколко златни медала – при момчетата, родени през 2005 – 2006 г., на „Ката“ от Михаил Димитров, както и при мъжете от Любомир Вълев. В тази група трети е състезателят на клуба Любомир Анев.

Домакините от клуб „Будо“ спечелиха също няколко златни медала. Алан Априлов е първи при родените през 2003 – 2004 г. на „Кумите“ и при юношите, а при жените със златния медал се окичи Елена Суарез.

Отборно първият тим на клуб „Френдшип“ спечели купата за първенец на турнира при децата на възраст до 11 години, като в тази група вторият отбор на клуба завоюва бронзовите медали. На второ място е клуб „Калоян“, а с бронзови отличия от „Челопеч опен 2017“ си тръгнаха и каратеките на клуб „Ронин“.

Медалите, грамотите и купите на най-добрите състезатели и отбори връчи Сашка Вътева – директор на Дирекция в Общинска администрация – Челопеч.

В Копривщица ликвидираха незаконни сметища
Prev Post В Копривщица ликвидираха незаконни сметища
В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ - Добра организация и активна работа
Next Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ - Добра организация и активна работа
Related Posts

Leave a Comment: