КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ Получи европейска купа от състезатели по борба

  • 0
  • 96 преглеждания

На 13 юни в новата заседателна зала на Община Челопеч кметът инж. Алекси Кесяков, Жана Центовска и общинският съветник Наско Фотев, който се присъедини по-късно, бяха домакини на състезателите по борба в неолимпийските стилове UWW – Световната федерация по борба, Мария Оряшкова и Станимир Чернев, и техният треньор Петър Дойнов. Българският национален тим спечели 27 медала, от които 9 златни, 7 сребърни и 11 бронзови, и купата на отборен шампион на проведеното Европейско първенство в гр. Зренянин, Република Сърбия наскоро. Община Челопеч и инж. Кесяков оказаха подкрепа на състава, което позволи най-добрите наши състезатели да участват с пълни отбори в трите стила – бел рестлинг (борба с колани), алиш (свободен и класически стил) и казах куреш.

Гостите донесоха със себе си спечелената купа, а Мария Оряшкова, която е с корени от с. Челопеч и Станимир Чернев от Златица, и своите медали. Между домакините, спортистите и техния треньор се проведе откровен и приятен разговор, преминал в емоционална и ведра приятелска атмосфера. Бяха споделени интересни моменти от представянето на българите на шампионата. Мария Оряшкова, която завоюва четири златни медала, два от които в абсолютната категория, в различни стилове и два сребърни, е трябвало в един ден да се явява на тепиха по няколко пъти. Само преди дни Мария, която в спортната си кариера има още 9 европейски титли по самбо, стана и шампионка по борба в Ловеч, с три победи с технически туш над своите съпернички в категория 76 кг. В Сърбия тя успява да спечели дори срещу фаворита в абсолютната категория, която е с около… тридесет килограма по-тежка от нея, похвали я треньорът Петър Дойнов.

Станимир Чернев е европейски шампион в класическия стил и бронзов медалист в свободния от европейския шампионат. Той започна пътя си на спортист в Спортен клуб „Стоян Николов“ – Златица.

Спортистите поднесоха специални плакети на инж. Алекси Кесяков и на Наско Фотев за ОбС. Мария Оряшкова подари един от четирите си златнни медала на кмета инж. Кесяков, а Петър Дойнов му връчи купата за завоюваното първо място в комплексното класиране, като подчерта, че България е първа сила в женската борба в Европа в момента. Освен това, г-н кметът бе възнаграден и с фланелка и анцуг на националния отбор за съпричастието към развитието на малко известните стилове борба у нас, които се популяризират едва от две години.

Споделени бяха идеи за провеждане на подготовка и на състезания в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, както и за организиране на групи от деца и младежи, които да се подготвят по трите атрактивни стила, които съчетават елементи и хватки от бойните спортове, класическата и свободната борба.

Подарените купа и златен медал ще бъдат първите експонати във витрината на успехите в залата, гарантира инж. Алекси Кесяков.

В ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ - ПИРДОП  Годишен концерт на учениците от музикалната школа
Prev Post В ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ - ПИРДОП Годишен концерт на учениците от музикалната школа
„ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“    Наградиха най-добрите творби в конкурса „140 години свобода“
Next Post „ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Наградиха най-добрите творби в конкурса „140 години свобода“
Related Posts

Leave a Comment: