В ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ - ПИРДОП Годишен концерт на учениците от музикалната школа

  • 0
  • 123 преглеждания

На 16 юни в лекторията на читалище „Напредък“ – Пирдоп, Музикален център „Феникс Мюзик“ от гр. София и културната институция организираха Годишен концерт-матине на учениците от Музикалната школа, които завършиха обучението си за 2017 - 2018 година.

Събитието беше посетено от много гости – родители и близки на участниците и любители на класическата музика. Специален гост беше кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, придружен от Директор „Производство“ на „Аурубис България“ инж. Димо Кирилов, чийто син също беше част концерта.

В матинето взеха участие възпитаници на Музикалната школа от София и от Пирдоп. Като цяло те са 25, но с изяви с двата инструмента се представиха 18 от тях. За любителите на пианото и китарата от филиала в Пирдоп това беше първа учебна година с намерение тя да бъде продължена и през 2018 – 2019.

Ръководителите от Музикалния център бяха горди с представянето на своите ученици – Милен Джуров, преподавател по китара, Николай Пефев на пиано и г-н Езекиев – поп и джаз. Главен организатор на събитието Хриска Кожухарова – директор на МЦ „Феникс Мюзик“ – София. И пианистите, и китаристите, и песенният изпълнител бяха брилянтни и зарадваха многобройната публика с концерт от класически творби на Моцарт, Шопен, Лист и други композитори.

След последното изпълнение кметът Ангел Геров и директорът на Музикалната школа Хриска Кожухаова връчиха удостоверенията на учениците за завършената учебна година. Г-н Геров поздрави талантливите деца, като им пожела изяви на национално и световно ниво. За даровитите музиканти имаше кетъринг от веригата за бързо хранене „Хепи“, а за ръководителите - свежи букети с цветя.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА   Със злато и сребро при по-големите
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със злато и сребро при по-големите
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ  Получи европейска купа от състезатели по борба
Next Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ Получи европейска купа от състезатели по борба
Related Posts

Leave a Comment: