ЛЕКА АТЛЕТИКА Две пирдопчанки на стълбичката на победителите на „Пазарджик рън“

  • 0
  • 133 преглеждания

На 5 септември състезателки на Спортен клуб по лека атлетика – Пирдоп участваха в третия шосеен пробег „Пазарджик рън“ и постигнаха изключителен успех. Състезанието е било част от инициативата „Пазарджик – европейски град на спорта“, и е бил насрочен за по-рано тази година, но поради извънредната обстановка в страната се проведе преди дни.

На старт в дисциплината 5360 м. метра при девойките (родени след 2001 г.), са застанали 40 атлетки от най-добрите отбори и клубове, развиващи този спорт. Пирдопският е бил представен от двете атлетки – Елица Тодорова и Аника Атанасова. Момичетата достойно са защитили авторитета на местната школа в средните и дългите бягания, завоювайки първо и трето място в надпреварата. Те са направили три обиколки на трасето, което е било с дължина от 1786 м.

Елица Тодорова е спечелила бягането, постигайки време от 21:03 мин., следвана само на 10 секунди от Петя Ковачева от гр. Варна. Аника Атанасова е спечелила бронзовия медал на турнира, спирайки хронометрите на 25:00 мин. и доказвайки своя непрекъснато повишаващ се потенциал в атлетиката. Успехът й е значим, като се има предвид, че някои от участвалите лекоатлетки, възпитанички на спортни училища в страната, са далеч след нашата представителка. И ако очаквано Елиза Тодорова закономерно печели първото място, то състезателката на СКСА – Пирдоп Аника Атанасова показва безспорното си израстване и постоянно подобрява своите постижения. Което е още едно потвърждение на нейния талант и очаквания за продължаващи успехи.

В неделя – 6 септември, девойките от Пирдоп сформираха отбор със свои приятели и се включиха и в шестия поред щафетен маратон „София Екиден Маратон“, който се проведе по улиците на София. Стартът и финалът са били пред националния стадион „Васил Левски“. Отборите са от по шестима души, които заедно изминават класическото разстояние за маратона от 42.195 км., разделени на постове – три по 5 и два по 10 км., като само последният бяга 7.195 км. състезанието е единствено за територията на България и се провежда по повод националния празник за Съединението на страната.

Елица Тодорова, стартирала на първи пост в своя отбор, заедно с останалите атлетки от тима, се е класирала на второ място в надпреварата, с време от 2:51.44 часа. Победители в маратона при дамите е отборът, воден от Маринела Нинова и Петя Ковачева. В състезанието са участвали шест състава при жените, които са завършили успешно по трасето из софийските булеварди.

ЛЮЛЯКОВО ДЪРВО   Разцъфна през септември в село Чавдар
Prev Post ЛЮЛЯКОВО ДЪРВО Разцъфна през септември в село Чавдар
АГРЕСИВНИ КУЧЕТА В ПИРДОП   Изведени извън общината
Next Post АГРЕСИВНИ КУЧЕТА В ПИРДОП Изведени извън общината
Related Posts

Leave a Comment: