ЛЕКОАТЛЕТИТЕ НА ПИРДОП С добри резултати в първите стартове

  • 0
  • 107 преглеждания

Подновяването на сезона за лекоатлетите, след наложеното от коронавирусната пандемия прекъсване в календара на БФЛК и ограничаване на активната тренировъчна дейност за голям период от време, започна в началото на месеца. Преди десетина дни се проведоха първите стартове на състезателите. На 2 юли в гр. Койнаре си дадоха среща на пистата спортисти от цялата страна, застанали на старт на традиционния лекоатлетически мемориал „Димитър Върбанов – Митето“.

Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп се представи на състезанието от Станислава Проданова, Аника Атанасова, Райна Чалъкова и Добринка Николова. На 400 м. гладко бягане Райна е завършила шеста във възрастовата група, в която е стартирала, следвана от Добринка Николова, която е седма, съобщи по телефона треньорът Ваньо Масларски. Младите лекоатлетки на отбора са бягали в по-горната възрастова група – 2007 – 2008 г., защото за тяхната не е имало предвидени стартове. Станислава също е шеста в другата възрастова група. Аника Атанасова е завършила на дистанцията 800 м. на пето място.

На 3 юли, на международния мемориал „Веселин Даскалов“, домакин на който е бил гр. Луковит, от отбора на Пирдоп в бяганията са участвали Мануела Георгиева, Никол Божкова, стартирали на дистанцията 200 м. Те са най-малките в тима и за тях не е имало предвидено участие, но са имали право да се включат при по-големите. Мануела е пета, а Никол е завършила на осмо място.

Вече в своята възрастова група, на родените през 2011 – 2012 г., са участвали Райна Чалъкова, Евелина Стоянова и Николета Овчарова. Пирдопските състезателки са пробягали дистанцията от 400 м., като в класирането Райна Чалъкова е пета, Евелина Стоянова е шеста, а Николета Овчарова е на седмо място. Добринка Николова също е завършила на шесто място, но в своята серия, тъй като е под определената възраст за тази група и е бягала заедно със други момичета в отделен старт.

При родените през 2007 – 2008 година Станислава Проданова от отбора на Пирдоп е стартирала на 800 м. гладко бягане, като е завършила на седмо място в своята група. При момчетата, родени през 2009 – 2010 г. е участвал Михаил Сараджов, който на 800 м. е завършил осми.

При девойките старша възраст, Елица Тодорова е първа на 800 м., победила безапелационно своите конкурентки на пистата.

Треньорът Ваньо Масларски обясни, че всички негови състезатели са с по две години по-малки от останалите атлетки, което е от сериозно значение за представянето им на пистата.

В събота и неделя – 11 – 12 юли, на стадион „Васил Левски“ в столицата, се проведе Националното първенство по лека атлетика за момичета и момчета под 16 години. В него от СКСА в дисциплината 1500 м. гладко бягане Аника Атанасова е завършила на седмо място от 18 състезателки.

Г-н Масларски уточни, че бягането е било изключително трудно и натоварващо за всички спортисти – на силно размекнатата от напичащото слънце писта, температурата е достигала до 35 градуса по С. В неделя на дистанцията 800 м. Аника отново е застанала на старт в дисциплината 800 м., заедно с още 29 свои връстнички, като е постигнала резултат от 2:42 мин., което е нейно лично постижение.

Г-н Масларски и атлетките от тима изразиха специални благодарности към изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт и колектива на компанията за огромната подкрепа, която оказват на отбора в тези трудни времена. Благодарение на проявеното от тях съпричастие към труда на спортистите, младите надежди на Пирдоп са имали възможност да се подготвят в условия, близки до състезателните в гр. София. Спортистите и техният треньор изразиха своята признателност и към кмета на общината Ангел Геров, за предоставения общински микробус за пътуването на състезателите до гр. Луковит на 3 юли. От отбора изразиха надеждата си ползотворното партньорство между тях, общината и компанията да продължи, като за тази подкрепа те ще се реваншират с отличните си резултати на предстоящите си състезания.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Първенец е ФК „Орлин“
Prev Post МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Първенец е ФК „Орлин“
На добър път на седмокласниците
Next Post На добър път на седмокласниците
Related Posts

Leave a Comment: