ЛЕКОАТЛЕТКАТА ДИЛЯНА МИНКИНА Първа при жените в състезание от веригата “5кмрън”

  • 0
  • 106 преглеждания

Известната лекоатлетка от Пирдоп Диляна Минкина, която вече премина в групата на жените, и стана студентка след завършване на ЧПГЧО “Челопеч”, покори още една висока величина в своята възходяща кариера. Тя бе избрана като една от само четиримата млади български атлети в Шестия национален конкурс “Спортни таланти” за 2017 г. по програмата на “Еврофутбол” за подкрепа на дарования в родния спорт до 25 години. Останалите са Елеонора Драгиева, Антонио Иванов и състезателя сред атлетите с увреждания Антоан Божилов.

Диляна Минкина и нейните колеги спортисти получиха чекове за спортната им подготовка през година по време на церемония в Музея на спорта в Стадион “Васил Левски”, където са получили и приветствия като “Добре дошли” в голямото семейство на “Спортни таланти”. Одобрените за подкрепа общо са двадесет и шест от 17 вида спорт. Двадесетгодишната атлетка е девета в подреждането. Сред подкрепените млади таланти има още една пирдопчанка – деветнадесетгодишната състезателката по каяк Пламена Съйкова, която се подготвя в гр. Пловдив.

На 18 март Диляна направи много добро бягане на 5 км. в дебюта си от веригата “5 кмрън”, което се е провело в Южния парк на София. Тя е завършила трета в общото класиране, но е била безапелационно първа в надпреварата при жените, като изминала състезателното разстояние за 17:38 минути, съобщава списание “Атлетика”. Изданието отбелязва, че любопитното в случая при бягането на дамите е, че нейната нова треньорка Цветелина Кирилова, е втора на дистанцията, а в общото подреждане е на 22 място.

По време на бягането треньорката е давала подробни указания на своята възпитаничка преди началото на състезанието, а след това в първите 400 м. от трасето е бягала наравно с нея. Победител в общото класиране и при мъжете е Методи Кирилов с време 17:08, като Диляна Минкина е изостанала от него само на 30 секунди.

Преди началото на старта са били наградени участниците, които са имали по 50 и 100 старта във веригата, а специалните тениски на тях е раздала пирдопчанката.

ЕКСПЕРТИ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА  Посетиха Пирдоп и Еленската базилика
Prev Post ЕКСПЕРТИ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА Посетиха Пирдоп и Еленската базилика
Корпоративна социална отговорност
Next Post Корпоративна социална отговорност
Related Posts

Leave a Comment: