ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Спечели злато и сребро на държавното първенство

  • 0
  • 95 преглеждания

На 1 и 2 февруари в зала „Добротица“ в гр. Добрич, се проведе Държавното първенство по лека атлетика на закрито за момичета и момчета до 16 години, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп е бил представен на състезанията с двама свои състезатели, съобщи треньорът Ваньо Масларски.

Във възрастовата група до 16 години на старт е застанал Николай Радунчев, който е участвал в две дисциплини – 800 и 1500 м. В първия си официален старт за сезона на дистанцията 800 м., с време от 2:35 мин., Николай се е наредил на 19 място измежду всички участници, а на по-дългата дистанция, спирайки хронометрите на 5: 15 мин., е петнадесети.

Много добро участие на държавното първенство при девойките младша възраст е постигнала Елица Тодорова. Тя също е участвала в две дисциплини – 1500 и 3000 м. гладко бягане.

При много силна конкуренция от страна на своите съпернички, в първия си старт още от началото Елица е повела групата, следвана от представителката на гр. Мездра Дева-Мария Драгиева. Преди финалния спринт обаче, на Елица се е наложило да премине в четвърти коридор на пистата, за да изпревари две изостанали състезателки и това е коствало завоюването на първото място и златния медал. Само с 30 стотни победата е спечелила Дева-Мария Драгиева, финиширала за 5:02.41 мин., докато времето на пирдопчанката е 5:02.71 мин. На трето място, с време от 5:03.77 мин. е бившата съотборничка на Елица Тодорова – Стефани Стоянова, която в момента учи в столицата и се състезава от името на клуб „Локомотив – София“.

В по-дългата дисциплина – 3000 м., Елица е показала, че е най-добрата сред своите връстнички, побеждавайки с аванс от повече от 6 секунди следващата я атлетка. Пирдопската спортистка е постигнала време от 11:16.73 мин. и заслужено е завоювала златния медал и първото място на държавното първенство. Втора е Стефани Стоянова, която е завършила с време 11:22.89 мин., а трета – Полина Панова от Нова Загора, който е спряла хронометрите на 11:50.94 мин.

Prev Post В КОПРИВЩИЦА Нова среща по темата за изграждане на ски пистата
На 27 януари 2017 г. бяха обявени победителите в годишните награди на международното  минно списание „Mining Magazine“ (Майнинг  магазин). Наградите демонстрират иновативността и стремежа към напредък и развитие на минната индустрия не само по отношение н
Next Post На 27 януари 2017 г. бяха обявени победителите в годишните награди на международното минно списание „Mining Magazine“ (Майнинг магазин). Наградите демонстрират иновативността и стремежа към напредък и развитие на минната индустрия не само по отношение н
Related Posts

Leave a Comment: