ЛЕКОАТЛЕТКАТА НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО

  • 0
  • 65 преглеждания

С по-добро лично постижение на Софийския маратон


На 15 октомври се проведе 34-то издание на Софийския маратон. То събра рекордните 4410 души на старт, а чужденците сред тях бяха 744, което е два пъти повече от миналата есен. Всички те бяха приветствани от десетки хиляди софиянци и гости на столицата, наредили се покрай трасето, което преминаваше през едни от най-красивите и зелени булеварди на столицата.

И тази година маратонът беше част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“, а новият партньор „Wizz Air“ дари на всеки стартирали в основните дисциплини по един еднократен ваучер на стойност 20 евро, който може да се използва в рамките на година за закупуване на самолетен билет до желана дестинация. Състезанието беше валидно, както за държавно първенство, така и за финал в българската атлетическа верига под мотото „Бягането – начин на живот”.

Сред официалните лица, които дадоха старта с традиционната звукова сирена, бяха Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Йорданка Благоева – вицепрезидент на БОК, Андрей Ковачев – евродепутат и президент на Консултативната група на „ACES Europe“, волейболната легенда Любомир Ганев, Михаела Божкова – представител на „Wizz Air“ и др.

Сред множеството участници на маратона в София, беше и лекоатлетката от село Мирково Надежда Ангелова. Тя участва в класическата дистанция - 42.192 км. и се класира на 11-то място от всички жени (общо 89), с време 3:12.52 ч., заемайки 3-то място от българките. На първо място се нареди кенийката Рут Матебо, с време 2:40.47, на второ място е нейната съотборничка Коех Чероно, а третото място зае Леена Еканджо от Намибия. От българките първа и тази година беше Радосвета Симеонова, с време 2:46:07 ч., а втора е Анита Кръстева, спряла хронометрите на 3:04.32 ч.

От мъжете първи финишира Бамрао Кипроно от Кения, с време 2:14.47 минути (от общо 360 атлети), на второ място е мароканецът Ахмед Насеф, а трети се нареди Виталис Квемои от Уганда. От българите най-бърз беше Димчо Мицов, записал време от 2:26.39, следван от Илия Куцаров 2:44.21 ч. и Александър Василев 2:45.28 ч.

Надежда Ангелова смята е, че тази година маратонът бил много по-силен от предишната, с повече участници и публика. Тя се надява, че събитието ще продължава да се развива и да бъде най-голямата спортна изява в България.

Атмосферата била страхотна, казва още Надежда Ангелова. Участвали както малки деца, така и много възрастни хора. Тя се радва, че е била част от това събитие и състезавайки се без клубен номер, е успяла да се нареди на челно място сред жените и да подобри личното си време. Атлетката е уверена, че при по-подходяща подготовка през 2018 г. ще се представи още по-добре.

ДЪРЖАВНА ДЕЛЕГАЦИЯ НА УНГАРИЯ
Prev Post ДЪРЖАВНА ДЕЛЕГАЦИЯ НА УНГАРИЯ
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Спечели волейболния турнир от инициативата „Игри за добрини“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Спечели волейболния турнир от инициативата „Игри за добрини“
Related Posts

Leave a Comment: