МИЛЧО МИНКОВ ОТ ПИРДОП Втори на дуатлона в Плевен

  • 0
  • 151 преглеждания

В разстояние на по-малко от месец, Милчо Минков от гр. Пирдоп, почитател на велосипедните спортове и дългите бягания, участва в три престижни надпревари, на които постигна впечатляващи успехи. На четвърти октомври той се включил в дуатлона „Васил Левски“ в Карлово. Състезанието било бягане на 1500 м., колоездене в продължение на 12 км. и отново бягане на 1500 м. Пирдопчанинът заел трето място във възрастовата категория „37 +“.

На 11 октомври бил сред 627-те мъже, участвали в маратона по улиците на София, на дистанцията 10 км. Завършил на достойното за него 43-то място, с време малко над 46 мин. В престижното състезание се включил случайно, без да е провеждал тренировки. Негов приятел, който се регистрирал за бягането, се разболял и Милчо Минков го заместил на маратона.

Седмица по-късно – на 18 октомври, се записал и за дуалтона около парк „Кайлъка“ в град Плевен, който бил с 5 км. бягане, 20 км. колоездене и отново 2.5 км. бягане. За 1:10 часа завършил втори в категорията „40+“, мъже. На 1 ноември ще се състезава и в трудния дуалтон в гр. Пловдив, където възрастовият диапазон за мъжете започва от 2001 г., а той е повече от два пъти по-голям от най-младите си конкуренти в тази надпревара.

Милчо Минков сподели, че към момента се състезава от името на клуб „Верея“ в гр. Стара Загора, но смята да се прехвърли към по-близкия Спортен клуб „Триатлет“, в с. Баня, Карловско, с треньор Иван Попов. От тяхно име ще се представи в Пловдив, а промяната в спортния му път е разбираема – село Баня е по-близо и за него е по-удобно да е част от този професионален тим. Благодарен е на всички – Община Чавдар, управители на фирми и приятелите, които му помагат за участията, защото без подкрепа е трудно да поддържа форма и да пътува за състезанията.

Книга и филм за забравени български герои
Prev Post Книга и филм за забравени български герои
ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Прие отложено състезание по приложно колоездене
Next Post ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Прие отложено състезание по приложно колоездене
Related Posts

Leave a Comment: