ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Прие отложено състезание по приложно колоездене

  • 0
  • 100 преглеждания

На 23 и 24 октомври Община Челопеч бе домакин на кръг от националния шампионат по приложно колоездене за деца, в двете възрастови групи – 10 – 12 и 13 – 15 годишни състезатели. Състезанието е трябвало да се проведе в град Разлог, но поради пандемията от Ковид-19, е било отложено, а впоследствие и отказано за провеждане там.

В шампионата участваха отбори от Берковица, Пирдоп, Силистра, Етрополе и домакините от село Челопеч. На 23 октомври бе техническата конференция и тестът за проверка знанията на състезателите по закона и правилника за движение по пътищата. В събота – 24 октомври, в Спортен комплекс „Хармония“ и полигона със ситуации на автоградче, се състояха останалите дисциплини – преодоляване на техническа пътека и преминаване по определен маршрут по улици с пътни знаци.

Състезанието се проведе под надслова „С велосипед да победим вируса“ и в него своите умения за управление на спортния уред показаха 25 колоездачи от двете възрастови групи – 10 – 12 и 13 – 15 години. Шампионатът бе открит от Сашка Вътева – Директор на Дирекция в Община Челопеч, а приветствия към треньорите и участниците отправиха Светослав Кръстев – председател на Движение „Приложно колоездене“ и инспектор „Пътна полиция“ Мария Ботева от Областна дирекция на вътрешните работи – София. Те благодариха на състезателите, за които тази надпревара е последна, поради надвишаване през 2021 година на определената възраст. Г-н Кръстев и инспектор Ботева призоваха всички велосипедисти, когато са на пътя, да бъдат професионалисти и отговорни участници, спазващи правилата за движение.

Поздравление с народно хоро към състезатели, треньори и гости отправиха танцьорите от Ансамбъл „Българче“ с ръководител Станислав Стойков. Девойки от състава изпълниха на живо химна на Република България. Националният флаг за начало на състезанието направи шампионката на откритото състезание по приложно колоездене от 2020 г. в София Денислава Сарафова от отбора на Челопеч. Сред представителните гости на шампионата бяха деятелят на приложното колоездене Ангел Папазов от Първомай, председателите на СБА Любомир Лазаров от Ботевград, Борис Христов – Монтана и Данчо Пенев – Плевен. Главни съдии на надпреварата бяха Милчо Крумов и Христо Атанасов, подпомагани от екип на Общинска администрация – Челопеч.

Първи на старт по техническата пътека застанаха състезателите от възрастовата група 10 – 12 години, а след тях и по-големите. Колоездачите трябваше да преминат през различни препятствия, като тясна пътечка, движение на зиг-заг с една ръка, да пренесат чаша с вода от едно място на друго и да финишират пред преграда, без да я докосват със състезателния уред. В автоградчето трябваше да преодолеят предварително обозначен маршрут, спазвайки пътнини знаци и хоризонталната маркировка за най-кратко време.

След изпълнение на всички упражнения, на първо място в отборното класиране се нареди тимът на гр. Берковица, с общ резултат от 135 наказателни точки. Втори е отборът на Община Челопеч, с 205 наказателни точки. Третото място завоюваха спортистите от Силистра, с 230 наказателни точки. В индивидуалната надпревара на първото и второто място при момичетата в групата 10 – 12 години са състезателките на Берковица Марина Ганчева и Гергана Кръстева, а третото заслужи Денислава Сарафова от с. Челопеч. В комплексното класиране на състезанието „С велосипед да победим вируса“, победител е Петя Пенкова от Берковица, следвана от Мирела Кривиралчева от Челопеч и Йоана Трендафилова от Берковица.

При момчетата най-добър бе Румен Григоров от Берковица, който завоюва първото място. Втори остана Георги Атанасов от Силистра, а третото място и бронзовия медал заслужи Пламен Маринов от Челопеч.

МИЛЧО МИНКОВ ОТ ПИРДОП  Втори на дуатлона в Плевен
Prev Post МИЛЧО МИНКОВ ОТ ПИРДОП Втори на дуатлона в Плевен
ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ И ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ЗЛАТЕН ЗМЕЙ“
Next Post ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ И ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ЗЛАТЕН ЗМЕЙ“
Related Posts

Leave a Comment: