МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ ОТ СУ – ПИРДОП Продаваха картини благотворително

  • 0
  • 120 преглеждания

В дните преди коледната си ваканция петнадесет от възпитаниците на учителката по изобразително изкуство в СУ “Саво Савов” – Пирдоп, Кристина Павлова представиха в своя изложба творбите си, създадени в “Арт – студио”, което от началото на учебната година работи в училището по европейската програма “Твоят час”. Целта на проекта, който се реализира с талантливите млади художници, е да се поощряват творческите заложби на учениците.

Изложбата бе реализирана със съдействието на общината и читалище “Напредък”, като предлаганите около двадесет картини бяха предназначени и за продажба на почитатели на живописта, акрилните бои и пастелите. Темите, по които бяха работили децата – портрети, празничните дни, зимната атмосфера и сюжети, предизвикаха интерес сред посетителите, някои от които си закупиха от представените творби. Те са създадени от членовете на клуба през последните два-три месеца и показват нагледно тяхното израстване и развитие в художественото изкуство.

Ръководителката на “Арт студио” г-жа Павлова сподели, че от откупките са събрани 150 лева, като сто от тях са преведени по дарителската сметка на ученика от училището Димитър Табаков, за да се помогне семейството му при налагащото се лечение на шестокласника в клиника в чужбина.

ЯЗОВИР „ДУШАНЦИ“ ЗАМРЪЗНА  Ледът е тънък и опасен при ходене по него
Prev Post ЯЗОВИР „ДУШАНЦИ“ ЗАМРЪЗНА Ледът е тънък и опасен при ходене по него
Next Post ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ОБЩИНА АНТОН Утвърди размера на такса „Битови отпадъци” за 2017 година
Related Posts

Leave a Comment: