МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ ОТ ЗЛАТИЦА Кръстиха клуб си „Средногорец 2016“

  • 0
  • 97 преглеждания

На 15 август на Спортен комплекс „Мирково“ беше дадено официално името на младата смяна от Футболен клуб „Средногорец 2016” – Златица. Церемонията беше извършена със съдействието на ръководствата на общините Златица и Мирково. А гости на тържеството бяха кметовете инж. Магдалена Иванова и Цветанка Йотина, заместник-кметът на Мирково Велко Лисев, инж. Константина Градева-Василева, директор „Устойчиво бизнес развитие” на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров от гр. Пирдоп и членът на УС на отбора  Асен Згуров, който откри и проведе церемонията.

Отец хаджи Недко Бръмбаров извърши тържествената церемония по отслужването на празничния водосвет и официалното кръщение на отбора, като му даде името Футболен клуб „Средногорец 2016”. Той благослови отбора, неговия треньор, всички млади футболисти и ръководството на тима.

Новопокръстените младежи бяха поздравени от кметовете на двете общини и официалните гости, като от страна на домакините от Община Мирково те получиха футболни топки. Инж. Константина Градева-Василева от „Дънди Прешъс Металс Челопеч” стана кръстница на талисмана на отбора – голяма плюшена играчка, която да носи късмет на младите спортисти.

На футболистите и тимовете като подарък бяха осигурени спортни съоръжения, необходими за развитие на техните спортно-технически умения. За всички беше осигурен кетъринг, а веднага след като младежите се подкрепиха, за тях започнаха редовните тренировки.

ФК „Средногорец 2016“ е създаден през 2016, с цел извършване на обществено полезна дейност в областта на спорта. Само след две години тре3нировъчен процес деца участват в областното първенство, както и в първенства за деца от подготвителни групи в гр. София. Клуба е завоювал отличия от турнири по футбол в Правец, Самоков, Сопот, Златоград, Несебър, София. Организатор е на провеждането за втора поредна година турнира „Купа Седногорие“, който е включен и като редовен турнир по футбол за деца в календара на БФС.

В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В МИРКОВО  ФК „Пирдоп“ спечели златните медали и купата
Prev Post В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В МИРКОВО ФК „Пирдоп“ спечели златните медали и купата
Тържествена света литургия в Копривщица в старата църква
Next Post Тържествена света литургия в Копривщица в старата църква
Related Posts

Leave a Comment: