Музикален център „Феникс Мюзик“ представи талантливите деца на Средногорието

  • 0
  • 128 преглеждания

На 22 декември школите по пиано и китара към читалище „Напредък“ в гр. Пирдоп, с ръководители Николай Пефев и Милен Джуров, проведоха коледен концерт, на който изучаващите двата инструмента показаха своя талант и израстването си през отминалата вече 2018 г.

Спектакълът в пълната с родители и близки на музикантите зала започна с изпълнението на Камелия Табакова на пиано на популярната и вече 200-годишна песен „Тиха нощ, свята нощ“. Тя се представи още с „Менует“ на Моцарт и „Народна песен“ на Андрей Стоянов.

В школите по двата инструмента се обучават двадесет момичета и момчета, като единадесет от тях вече показват собствен стил и отлично боравене с клавишите на пианото, а останалите – със струните на китарата. Впечатляваща за всички бе изявата на Димитрина Атанасова и Велизар Ангелов, които в трио с преподавателя си Милен Джеров изпълниха познатата мелодия от песента на Елвис Пресли „Обичай ме нежно“ на китара.

Младите музиканти заслужиха аплодисментите на почитателите си с изпълненията си на множество популярни мелодии от известни световни и български композитори. Коледният концерт завърши с „Балада за Аделина“ на Ричард Клайдерман, с която известният пианист, гостувал и у нас, винаги е започвал своите концерти. За всички ръководителят на центъра Хриска Кожухарова бе подготвила по малък коледен подарък. Г-жа Кожухарова получи специален дар от „Аурубис България“, партньор на Музикален център „Феникс Мюзик“ при провеждането на летните музикални академии за деца от региона. Той бе връчен от Драга Сапунджиева – координатор „Социални проекти и информационно обслужване“ в компанията.

Коледният спектакъл завърши с коктейл за децата, на който екипът на „Феникс Мюзик“ зарадва своите възпитаници с две торти и много още вкусни сладки изкушения.

Народната традиция е жива
Prev Post Народната традиция е жива
Посрещнахме Новата 2019 година
Next Post Посрещнахме Новата 2019 година
Related Posts

Leave a Comment: