НА ПИСТА „МАЯТА“ В ЧЕЛОПЕЧ Четвърти кръг от националния шампионат по автокрос

  • 0
  • 138 преглеждания

На 26 и 27 юни на отлично подготвената писта „Маята“ в землището на Община Челопеч, се проведе четвъртият кръг от Националния шампионат по автокрос за дивизите „Бъги“ и „Супербъги“. Организатор на състезанието бе комитет с председател кметът инж. Алекси Кесяков. Председател на спортните комисари бе Деница Тодорова, а директор на надпреварата – Румен Костадинов.

На откриването на състезанието – шесто поред в Челопеч, присъстваха координаторът от партия ГЕРБ за Софийска област Николина Ангелкова и кандидатът на народен представител от партията за 26 Многомандатен избирателен район Мария Джонгова.

В първия ден – събота, се проведоха тренировките за запознаване с трасето, а официалното откриване стана сутринта в неделя – 27 юни, преди началото на квалификациите и финалните гонки. Кметът инж. Алекси Кесяков приветства пилотите в двата класа, като подчерта, че Община Челопеч вече е традиционно присъства в календара на Автомобилната федерация на страната и този спорт. Г-н Кесяков пожела на петнадесетте пилоти в двете дивизии оспорвано състезание, безаварийно каране и най-добрите от тях да победят.

Първи на старт във втория квалификационен манш застанаха пилотите от дивизия „Бъги“. Те трябваше да изминат по четири обиколки на пистата, която е с дължина от 1000 м. След тях стартираха и осемте автомобилисти от дивизия „Супербъги“. Във финалните гонки, които се проведоха след обяд, състезателите трябваше да направят по шест обиколки на трасето.

Най-бърз в тази дивизия бе Христо Александров от Автомобилен спортен клуб „Старт М“ от Криводол, с автомобил „Ланчия“, който измина шестте километра за 5:34.553 мин. На второ място на почетната стълбичка се нареди Григорий Стефанов с автомобил „Ауди“ от Автомобилен спортен клуб – София град, спрял хронометрите на 5:44.763 мин. А трети е Стоян Стоянов, също с „Ауди“, от Автомобилен спортен клуб „Топ Тим“, завършил с време 5:52.483 мин.

В Дивизия „Бъги“ победител стана Антон Кунчев с № 121, от АСК „Вромос Бургас“ и автомобил „Ситроен“, спечелили 30 точки за генералното класиране. На второто място на почетната стълбичка се изкачи Бойко Янков от АСК „Яворов“ – Чирпан, завоювал сребърния медал и купа с автомобил „Хаябуза“. Трети е Цветан Цветков от АСК „Тони Старт“, с „Тойота“.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ   Финансира проекти в пет от общините на Средногорието
Prev Post МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ Финансира проекти в пет от общините на Средногорието
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И КЛУБ „БЕГАЧ“ – СОФИЯ  Проведоха четвърти велопоход от Горна Малина до Златица
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И КЛУБ „БЕГАЧ“ – СОФИЯ Проведоха четвърти велопоход от Горна Малина до Златица
Related Posts

Leave a Comment: