НА ШЕСТИЯ ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ Най-добрите двойки взеха по куп медали

  • 0
  • 94 преглеждания

Спортна зала „Гроздан Шентов“ на АТПГ – Златица в неделя 14 април, бе домакин за шести път на традиционния пролетен турнир по спортни танци „Средногорието танцува“. Празникът на стандартните и латино танците бе под патронажа на кмета на Община Златица инж. Магдалена Иванова и се проведе с подкрепата на „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Главни организатори на турнира, който за втора година бе и международен, бяха изпълнителният директор на Клуб по спортни танци „София Данс“ Иван Терзиев и неговият колега – ръководителят на Клуб „Средногорие Данс“ – Златица Стойчо Соколов.

Пред многобройната публика от почитатели на този спорт и родители на изпълнителите, своето майсторство в танците изявиха над тридесет танцови двойки – начинаещи и напреднали, разпределени на няколко категории по своята възраст – до 7 години, до 9, до 11, до 13 и над 13 години и от клубове от цялата страна и гости от клуб „Динамик“, гр. Куманово, Република Северна Македония. След изпълненията на двойките в дисциплината „Комби“ при най-малките и начинаещи танцьори – до 9 години, златният медал и купата заслужиха Ема Петрова и партньорът й Владимир Владимиров от клуб „Дива Денс“ – София, следвани от Ева Ганчева и Антоан Василев от „Средногорие Данс“ и Рая Бакоева и Алекс Борисов от клуб „София Данс“.

При двойките до 11 години на първо място журито класира Александра Александрова и Георги Александров от Клуб по спортни танци „Стъпка по стъпка“ – Перник. Със сребърните медали сред шестте двойки, изявили се на дансинга, се окичиха Татяна Македонска и Александър Господинов от клуб „Артефакт“ – Плевен, а бронзовите спечелиха Елена Цанева и Атанас Делчев от клуб „Проданс“ – София. В тази възрастова група на четвърто и пето място са домакините от клуб „Средногорие Данс“ Виктория Велкова и Васил Славчев, и Елеонора Нанкова и Павел Георгиев.

В латино танците до 9 години златото и купата спечелиха Денислава Димитрова и Тонислав Трифонов от клуб „Харизма“ – Враца, които завоюваха първото място и в дисциплината „Стандартни танци“. В същите две дисциплини в групата до 11 години победители станаха Виктория Георгиева и Антон Анев от клуб „Проданс“ – София. В категорията до 13 години златните медали и купите за шампион на турнира „Средногорието танцува 2019“ бяха за Анжелика Кръстева и Матьо Кръстев от „София Данс“.

При най-големите – над 13 години, в латино танците  победител е двойката Надежда Велкова и Павел Трифонов от „София Данс“, следвани на второто място от Никол Александрова и Филип Тамбуев от клуб „Средногорие Данс“ – Златица, а бронзовите отличия спечелиха Татяна Мечинова и Борислав Гребенаров от „Дива Данс“ – София. При стандартните танци златните медали заслужи същата двойка, а сребърните медали завоюваха Татяна Мечинова и Борислав Гребенаров, а бронзовите Ивон Комитова и Антон Милев от „Средногорие Данс“.

В следобедните часове на деня на дансинга в залата уменията си в различните видове спортни и латино танци показаха соло момичета в категориите до 7 години, до 9, до 11 и над 11 години. Пред публиката с демонстративни изпълнения се представиха двойките Станислав Шутилов и Памела Маринова, и Владислав Божилов и Надя Илиева, шампиони от различни първенства и турнири у нас и в чужбина от клубовете „София Данс“ и „Средногорие Данс“.

Изпълнителният директор на Клуб по спортни танци „София Данс“ Иван Терзиев изрази удовлетворението си от участието на много танцови двойки и индивидуални изпълнители. Г-н Терзиев отправи благодарности към общинското ръководство на Златица и инж. Магдалена Иванова, както и на „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за подкрепата на турнира, което правят всяка година. Радващо е и има видимо израстване на танцовите умения на двойките и индивидуалните изпълнители, като особено забележимо е това на състезателите от Средногорието. Техните изяви популяризират този красив и привличащ все повече деца спорт, каза Иван Терзиев.

„Аурубис“   Отбеляза 60-годишнината на МДК – Пирдоп и в Берлин с висши представители на германски институции
Prev Post „Аурубис“ Отбеляза 60-годишнината на МДК – Пирдоп и в Берлин с висши представители на германски институции
ВИОЛЕТА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО
Next Post ВИОЛЕТА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО
Related Posts

Leave a Comment: