ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И УЧЕНИЦИ Честваха годишнината от рождението на Христо Ботев в Пирдоп

  • 0
  • 112 преглеждания

По инициатива на общинските съветници Станислав Готев, д-р Десислава Толинова и Мария Бръмбева, с подкрепата на ръководството на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“, на 6 януари тържествено бе отбелязана174-та годишнина от рождението на поета Христо Ботев в гр. Пирдоп. Ученици от трети „В“ клас, директорът Евдокия Богданова и педагози изразиха пред паметника му в двора на началното училище в града своя поклон, почит и признателност към учителя и революционера Ботев.

Божидара Пачева и Пламена Георгиева рецитираха вдъхновяващи и вълнуващи стихове на родения в град Калофер български национален герой. За делото и заветите на Христо Ботев, които трябва да следваме днес, пред учениците говори Станислав Готев. Общинският съветник, по чиято идея и с негови средства е изграден паметникът на поета – революционер, изрази увереността си, че се поставя началото на една традиция за честване на годишнини от рождението на Христо Ботев, а не само на 2 юни, както се прави обикновено.

Г-н Готев сподели, че децата и учениците трябва да се учат и възпитават в дух на родолюбие, уважение и преклонение пред националните ни герои, за да се знаят и помнят техните имена.

На паметника на Христо Ботев бяха поднесени цветен гирлянд и букети от общинските съветници и учениците. Възпитаниците на НУ „Тодор Влайков“ във времето на голямото междучасие проведоха паметно и зареждащо с патриотизъм занятие, което ще остане дълго в паметта им и ще бъде в полза на техните учители в обучението по предмета „Околен свят“ и за изучаването на миналото на родния край.

Дядо Коледа зарадва децата на Пирдоп с подаръци
Prev Post Дядо Коледа зарадва децата на Пирдоп с подаръци
В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА 2022 Г.   Горя покривът на читалището в Пирдоп
Next Post В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА 2022 Г. Горя покривът на читалището в Пирдоп
Related Posts