Пирдопската гимназия изпрати Випуск 2021

  • 0
  • 118 преглеждания

Със стилна церемония на 14 май най-старото и утвърдено средно училище в Средногорието – 106-годишното СУ „Саво Савов“, изпрати своя Випуск 2021.

След последния училищен звънец дванадесетокласниците с много усмивки, но и със сълзи се разделиха с учебното заведение.

Учениците от 11 клас с ръководител Миглена Джежова бяха подготвили за всекиго от зрелостниците интересни и мили изненади и се бяха погрижили за прекрасна украса, която вдигна градуса на тържеството. Водещи на литературно-музикалната програма бяха Николета Миндилова и Иво Стойнов. Китка здравец, весел стих и скромен подарък на сбогуване имаше за всеки абитуриент. Благопожелания зрелостниците получиха от своите класни ръководителки Николинка Василева и Антоанета Димитрова, чиито последни слова – уроци, както ги нарекоха самите преподавателки, бяха колкото поетични, толкова и житейско-философски.

Младите хора отговориха с много любов и уважение на всички поздравления и пожелания за безброй бъдещи успехи. С обич към класните си ръководителки благодарности отправиха Петя Медарова, Лидия Бързакова и Невелина Марковска. Звучаха изпълнения на възпитаничката на училището – Мария Велкова, която също се е  посветила на преподавателска работа.

Зрелостниците заслужиха аплодисменти и за благотворителната си изява – те бяха облечени с тениски, които закупиха, за да подпомогнат абитуриенти в неравностойно положение. За този си жест дванадесетокласниците бяха удостоени със Свидетелство за дарение от Столичната организация на Българския червен кръст.

С топли думи към тях се обърна и директорът на учебното заведение Цвятко Четьов. Той призова младите хора да вярват в себе си, да бъдат смели и никога да не се отказват от мечтите си. Пак по традиция в двора на гимназията се изви кръшно хоро. И радост, и тъга изпълниха родното училище. Присъстващите родители и гости бяха впечатлени от тържественото събитие и вълнуващото изпращане. Абитуриентите посадиха две фиданки туя в училищния двор за спомен и от благодарност към любимото училище. Имаше и дълга фотосесия.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ  Поздрави пирдопчани в Деня на Св. Св. Кирил и Методий
Prev Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ Поздрави пирдопчани в Деня на Св. Св. Кирил и Методий
КАТЯ ЗОГРАФОВА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН МУЗЕЙ  Представи изложбата „Подкрепи и мен ръката“ в Петрич и Църквище
Next Post КАТЯ ЗОГРАФОВА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН МУЗЕЙ Представи изложбата „Подкрепи и мен ръката“ в Петрич и Църквище
Related Posts

Leave a Comment: