РАП ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ ИВАН ДИНЕВ – УСТАТА

  • 0
  • 102 преглеждания

Танцува брейк и лунната походка на Майкъл Джексън пред учениците в село Чавдар

На 27 януари в Актовата зала на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар, се състоя петата поредна среща, част от програмата на учебното заведение и пекарна „Прованс” „Срещни известните, стани като тях”. Събитието беше уважено от кмета на общината Григор Даулов, председателя на ОбС Мария Томева, секретаря на ОбА Павлина Павлова, ученици, учители, родители. Срещата беше посветена на музиката, а гост беше рап изпълнителят Иван Динев - Устата.

Водеща Мария Цачева приветства госта и представи неговата житейска и творческа биография. Иван Динев Георгиев е роден на 10 октомври 1977 г. в село Трояново, област Стара Загора. В младежките си години Устата е бил по-известен като Иван Рапа, шампион на България по брейк за 1992 г. Икономист по образование, с диплома от УНСС.

Иван Динев започва музикалната си кариера като съоснавател на групата „XXL”, заедно с Иво Малкия. За две години издават два албума. През 1998 г. се мести в столицата и работи с DJ Станчо и Lady B. Започва самостоятелна кариера с песента „Да не ми прилича на...“. Следват „Толкова си сладка“ и „Тръпна да те дръпна“ с Джон Калека. Но истинската слава идва след успешните му дуети с Руши Видинлиев и Румънеца и Енчев, с които през 2004 г. основават продуцентска къща „Селект мюзик”.

Иван Динев – Устата се явява на един от конкурсите за Евровизия с песента „Всички дрехи ми пречат“ и стига до финала. Рап изпълнителят разказа за себе си, за любовта към музиката, за силното желание да постигне успех. Учителите, родителите и учениците зададоха на госта множество въпроси, на които той отговори на драго сърце. Той беше изненадан като беше приет за примерен и отличен ученик в пети клас и взе активно участие в час по музика. И заедно със своите „съученици” бе изпитан от учителката в училището Стефка Михова. В препитването гостът трябваше да отговаря на нейните въпроси, на който той и децата дадоха верни отговори.

Кметът Григор Даулов благодари за приетата покана от Иван Динев - Устата да участва в училищната инициатива „Срещни известните, стани като тях”, и му поднесе подарък – рекламни материали за Община Чавдар. Директорът на училището Мария Дурчева също благодари на госта за прекрасната среща. Г-жа Михова пък написа оценка „Отличен 6” в ученическия бележник на ученика Иван Динев, който за него бе неочакван подарък в края на преминалия учебен час по музика.

Присъстващите бяха впечатлени и удовлетворени от допира си до един доказал се музикант, който се оказа освен професионалист и забавен събеседник и добър приятел. Гостът разказа на учениците как е започнал да рапира още в шести клас като си е написал уроците по история в стихотворна форма. Той заяви, че важно качество да успееш в живота и работата си е да имаш самодисциплина и да бъдеш добър приятел. За радост на своите домакини Иван Динев демонстрира лунната походка на Майкъл Джексън, танцува брейк и пусна своя клип на песента „Пусто му лудо и младо”, в който участва и великият Георги Калоянчев. Гостът разказа как го е убедил да участва в него, за допира му до големия български актьор, за усещането да си близо до него.

Забавен беше и разказът му за общата работа със Софи Маринова. На въпроса защо артистичният му псевдоним е Устата, той отговори по атрактивен начин и разказа за най-големия си проект, разработван в продължение на пет години.

На финала на срещата си в село Чавдар Иван Динев – Устата сподели, че доста често посещава района на Средногорието, както и село Чавдар. Тук го водят добри приятелски отношения още от студентските му години със семейство Светла и Илия Петрови от град Златица, на сватбата на които той е кумувал.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА НА ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА  С две титли при девойките и сребърен медал при жените
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА НА ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА С две титли при девойките и сребърен медал при жените
ТИМ КУРТ – ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“:   Дуалното обучение и дигитализацията са важни за устойчивото ни развитие
Next Post ТИМ КУРТ – ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“: Дуалното обучение и дигитализацията са важни за устойчивото ни развитие
Related Posts

Leave a Comment: