РИЦАРИ НА ДЪГАТА ОТ ПИРДОП Посветени в мисия за добротворство

  • 0
  • 140 преглеждания

На 5 август започна вторият модул от лятната работа на Клуб „Рицари на дъгата“, а на 9 август беше заключителният му етап. Младежите и девойките, имаха интересни занимания и се забавляваха от сърце заедно със своите ръководители Захаринка Бодурова и Росица Чернева.

В първия ден те се учиха да приготвят различни кулинарни изкушения – сандвичи, салати, сладкиши, които след това с апетит хапнаха. Във вторник на 6 август, посетиха Центъра за обществена подкрепа – Пирдоп, където се запознаха с дейности, които ги впечатлиха. Домакините Елена, Диана и Ваня приеха гостите си като приятели. Разговаряха с тях по всички въпроси и споделиха интересна информация от професионалния си живот. Рицарите задаваха въпроси по различните програми, които са основна част от дейността на Центъра. Младежите и девойките се развълнуваха от приемната грижа, от видовете консултации с клиентите, от проблемите на децата, които посещават специалистите. От Диана децата научиха притчата за дъгата и получиха задача за вкъщи. Ще трябва да се вживеят в ролята на писатели. За всеки имаше по червено сърце и шоколадова изненада.

В сряда – 7август, рицарите имаха занимания с приятелите си Митко, Ники и Петя Георгиева, с които се забавляваха от сърце. Настолните игри се оказаха доста добра идея. Освен това гост на добротворците беше Моника Георгиева – инспектор ДПС към РПУ – Пирдоп. Тя проведе дискусия с младите хора, а те проявиха активност по всички интересуващи ги въпроси. Особен интерес предизвика разказът на инспектор Георгиева за приемните изпити в поделенията на МВР и най-вече обученията по стрелба.

На 8 август младите хора посетиха гр. Панагюрище. Екскурзията за младежите бе насочена към историческия музей, Панагюрското златно съкровище, Уличката на занаятите, Дудековата къща, къщата на Райна Княгиня, и др.

В последния ден от Модула рицарите бяха в комплекс „Света Петка“ в село Чавдар, където бяха приети новите членове и на всички бяха връчени награди. Рицарите тамплиери, техни приятели от миналогодишните летни занимания, Иван Събев, Костадин Грибачев и Славяна Висулчева, гостуваха и този път на  младите рицари. Те подариха на новопостъпилите в Клуба Мариела, Кристияна, Надя, Йоана грамоти и медали с надпис „Рицар на доброто“. Връчени бяха и награди на рицарите фотографи, чиито снимки получиха стотици харесвания в интернет. На първо място се класира снимката на Йоана Минчева, на второ е на Даная Ганчовска, на трето – на Петя Шопова.

Младежите и девойките поднесоха чудесна програма на своите гости. Представени бяха две пиеси по сценарий на Росица Чернева – едната по мотиви от приказката „Дядо и ряпа“, а другата – посветена на здравословното хранене.

След официалната част всички се отдадоха на весели игри и забавления. Рицарите изразиха благодарности към читалище „Напредък“ за грижата към тях, за партньорството и подкрепата на екскурзията до гр. Панагюрище, на Община Пирдоп за пътуването до с. Чавдар, на директора на СУ „Саво Савов“ за оказаното съдействие по време на заниманията. Наградите за различните конкурси на участниците в клуба бяха осигурени от Захаринка Бодурова и Росица Чернева.

НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“  Оспорвани срещи по мини футбол
Prev Post НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“ Оспорвани срещи по мини футбол
ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“   С престижни награди за Деня на миньора
Next Post ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ С престижни награди за Деня на миньора
Related Posts

Leave a Comment: