НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“ Оспорвани срещи по мини футбол

  • 0
  • 80 преглеждания

На 24 август на Спортен комплекс „Мирково“ за втора поредна година се проведе турнирът „Футбол 8” , организиран със съдействието на   Българската асоциация по мини футбол  „Средногорие“ и финансовата подкрепа на Община Мирково. Според определения от  БАМФ регламент, срещите бяха с продължителност на двете полувремена по двадесет и пет минути. Тази година в  турнира се включиха 8 отбора от Пирдоп, Златица, Челопеч, София, Върбешница и Своге.

В първия двубой от надпреварата един срещу друг се изправиха съставите на ФК „Миро“ и МФК „Средногорец“ от гр. Златица. Очаквано мачът се превърна в истинско дерби и до края двата състава се надиграваха тактически. Въпреки това голове не паднаха и след последния съдийски сигнал резултатът бе 0:0. При изпълнението на дузпи по-добри бяха момчетата от ФК „Миро“, които успяха да отбележат две попадения и да продължат напред.

Вторият мач бе между съставите на „Пирдоп Енерджи“ и „Смяната и приятели“. За изненада на всички почитатели на популярната игра, наблюдаващи двубоите, Състезателите на „Енерджи“ успяха да победят в този двубой и да продължат към полуфиналите на турнира. В следващата среща трябваше да е между съставите на ФК „Диема“ – Върбешница и Своге „Вариорс“, но тъй футболистите от Върбешница не успяха да участват тимът от Своге спечели служебна победа с 5:0.

Последният четвъртфинален двубой бе между „Отбор на народа“ - Пирдоп и „Нецензурираните“ от София, в който по-добри бяха момчетата и момичетата от София.

В полуфиналите на турнира съставът на Своге надделя над ФК „Миро“ и извоюва правото да спори за първото място в надпреварата. В другия полуфинал „Нецензурираните“ победиха лесно „Пирдоп Енерджи“, за които остана утехата да изиграят още една среща в малкия финал. Мачът за трето и четвърто място бе оспорва, но по-добри бяха състезателите на ФК „Миро“, които победиха в двубоя и завоюваха престижното призово място.

Финалната среща предложи много емоции и тактически сблъсъци на зрителите. До последните минути резултатът бе 0 : 0, като едва в самия край двата състава си размениха по едно попадение. Така завърши срещата и победителят в турнира трябваше да бъде определен след дузпи. При изпълнение на 8 наказателни удара „Нецензурираните“ допуснаха грешка и победата отиде при гостите от Своге, които не сгрешиха от бялата точка и завоюваха първото място.

Победителите в турнира и неговите подгласници бяха наградени от кмета на Община Мирково Цветанка Йотина. Тя поздрави съставите за борбената игра и изрази задоволство от спортменството и отличния дух на турнир. Призът за голмайстор спечели Лало Лалов от „Нецензурираните“ с 4 попадения. За най-добър играч на турнира бе избран Добрин Стойков от ФК „Миро“. Наградата за най-добър вратар отиде при Нина Карабельова от състава на „Нецензурираните“, която в редовното време на мачовете допусна само 2 гола в своята врата. За най-добър защитник бе определен Калоян Зарков от Своге.

Класиралите се на първо, второ и трето място получиха купи и медали. Победителите от Своге „Вариорс“ спечелиха и правото да участват за място на световното първенство в Италия през септември в супер финал, който ще се проведе в Пловдив на 31 август и 1 септември, заедно с шампионите в този вид футбол от Варна, София, Пловдив, Сливен и Враца.

КАРАВЕЛОВАТА СЕДЯНКА   Отново прехласна копривщенци
Prev Post КАРАВЕЛОВАТА СЕДЯНКА Отново прехласна копривщенци
РИЦАРИ НА ДЪГАТА ОТ ПИРДОП   Посветени в мисия за добротворство
Next Post РИЦАРИ НА ДЪГАТА ОТ ПИРДОП Посветени в мисия за добротворство
Related Posts

Leave a Comment: