Рицарите на Пирдоп посрещнаха гости

  • 0
  • 132 преглеждания

На 10 август в с. Чавдар, Неолитен комплекс „Св. Петка“, се състоя церемонията по награждаването на членовете на Клуб „Рицари на дъгата“, учреден по съвместен проект на СУ „Саво Савов“ и библиотеката към читалище „Напредък“ – Пирдоп. Възпитаниците на ръководителките Захарина Бодурова и Росица Чернева посрещнаха в заключителния етап от лятната си работа Стоян Карчинов и Иван Събев от Ордена на бедните рицари от Йерусалим към Ордена на тамплиерите с Командерия „Св. Архангел Михаил“, кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, директора на СУ „Саво Савов“ Цвятко Четьов, председателя на Читалищното настоятелство Милена Мачканова. Преди срещата си с децата гостите от Ордена на тимплиерите направиха работно посещение при кмета г-н Геров. На събитието присъстваха роднини и близки на участниците в клуба.

Рицарите от Ордена на бедните рицари от Йерусалим се насладиха с видимо удоволствие на развлекателния комплекс и програмата, подготвена от членовете на клуба. Малките рицари на дъгата бяха организирали приятна изненада за всички присъстващи. Председателката Даниела Венкова откри тържествената част с малка поема, посветена на рицарството и слово. Домакините на събитието представиха две пиеси, подготвени за децата на града, по мотиви от приказките „Малкият принц“ и „Леденото кралство“. Димитър Филипов представи програмното стихотворение на членовете на клуба „Рицар на честната дума“.

След спектакъла гостите Стоян Карчинов и Иван Събев, съвместно с кмета Ангел Геров и Милена Мачканова връчиха на новите си приятели и техните ръководители сертификати, с които ги посвещават в званието „Рицар на доброто“ и медали със същия надпис. Всеки малък рицар, получил наградата си, даде обещание да пази чисто своето име и сърце, да живее благородно и да прави добро ежедневно. Децата подариха на гостите си ръчно изработени по време на летните занимания предмети – оригами на водни лилии, поставени в специални подноси, издания на вестниците „Регион“ и „Камбана“, описващи дейностите им, и много хубави усмивки.

Ръководителите на Клуб „Рицари на дъгата от свитата на цар Калоян“ Захаринка Бодурова и Росица Чернева подариха на най-малките му членове по една книжка с български приказки. От името на Община Чавдар малките рицари получиха магнити с изгледи от селото и неолитния комплекс. Официалната част завърши с общи снимки и обещания за нови срещи. Стоян Карчинов и Иван Събев поканиха рицарите на доброто да им гостуват и за участие в нови дейности. След церемонията по връчване на грамотите и медалите децата се насладиха на атракцията на атракционния комплекс „Въжеландия“, а възрастните гости си размениха контакти и обещания за бъдещи съвместни прояви.

МИННАТА ОБЩНОСТ   Отбеляза професионалния си празник – Денят на Успението на Св. Иван Рилски
Prev Post МИННАТА ОБЩНОСТ Отбеляза професионалния си празник – Денят на Успението на Св. Иван Рилски
ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Прие за втори път офроуд рали „Рейнфорест Челиндж Балканс“
Next Post ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Прие за втори път офроуд рали „Рейнфорест Челиндж Балканс“
Related Posts

Leave a Comment: