РОТАРИ КЛУБ – ПИРДОП Финализира проекта за чиста вода за децата на Средногорието

  • 0
  • 64 преглеждания

През месец септември е бил завършен вторият етап от проект на Ротари клуб – Пирдоп „Чиста вода за децата от Средногорието. Монтирани са системи за пречистване в учебни заведения в общините от Средногорието, съобщи президентът на благотворителната организация Васил Кафеджиев.

Ротари клуб, с подкрепата на трите големи компании в региона – „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Елаците-Мед“, събра средства и закупи седем инсталации „Crystal Water Columbia inox“. Чиста вода вече могат да ползват възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч, ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон, където са монтирани по една система. С по две инсталации разполагат Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Златица. Общата стойност на проекта е 18 200 лв. Като от ротарианците са осигурили филтри за тях за срок от една година.

Г-н Кафеджиев изрази благодарности към ръководствата и колективите на трите дружества, присъденили се към проекта – „Аурубис България“, „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, които неведнъж през годините помагат на ротарианците в осъществяването на идеи, които са от полза за жителите на Средногорието.

Начинанието започна през 2018 г., когато бяха закупени от ротарианците пречистващи питейната вода инсталации за детските градини в региона. На коледния бал на ротарианците през 2019 г. започна инициативата за набиране на средства за закупуването на такива съоръжения и за учебни заведения в някои от общините. И само след няколко месеца благородното начинание е реализирано.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Посрещна нови практиканти от Випуск 2020 – 2021 година
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Посрещна нови практиканти от Випуск 2020 – 2021 година
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ – ПИРДОП
Next Post ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: