С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” И „ГЕОТЕХМИН“

  • 0
  • 123 преглеждания

В София се състоя турнир по спортни танци

На 9 и 10 март в столичната зала „Триадица” се състоя вторият Международен турнир по спортни танци „София Денс Оупън 2019”, а организатор и домакин на проявата беше Клуб по спортни танци „София Данс”, с президент Иван Терзиев. Турнирът беше част от богатия и наситен със състезания календар за настоящата година на Българската федерация по спортни танци. През двата фестивални дни се състоя и открит турнир по спортни танци. Събитието се проведе с подкрепата и на множество партньори, сред които и а рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” и „Геотехмин“, които неведнъж са подкрепяли дейността на клуба, сподели г-н Терзиев.

Над 250 танцови двойки и толкова момичета, индивидуални изпълнители  от Македония и Сърбия, Молдова, Гърция, Русия и България взеха участие в „София Денс Оупън 2019”. Двойките бяха на възраст от 5 до над 19 години, разпределени в няколко категории. Сред участници от нашата страна имаше и състезатели от Средногорието, които достойно представиха своя художествен ръководител Стойчо Соколов.

Първия ден турнирът беше международен, а през вторият  - открит, като в категорията 15 Basic от региона се представиха двойките Антон Милев от град Пирдоп и Ивон Комитова от село Чавдар, Деян Велков и Теодора Висариева, Филип Тамбуев и Никол Александрова, които удостигнаха до четвърт финала. Доказалата се вече танцова двойка Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч се представиха в категорията над 16 години. Те заеха първото място при стандартните и второто на латиноамериканските танци.

Тази година беше организирана надпревара и за най-малките състезатели, обучаващи се в детските градини. Сред тях имаше представители от село Чавдар, София, Кюстендил и Божурище. Възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство” в Чавдар заслужено завоюваха наградата за най-атрактивен танц, а техният треньор Стойчо Соколов изрази задоволството си, че те са бъдещи таланти в спортните танци. Децата се представиха във втория ден – 10 март – неделя.

Победители за втора поредна година в латинотанците на турнира при най-големите бяха Любомир Якимов  и Валентина Маркова, а при стандартните танци двойката Христов - Цончева. Организаторите на турнира се надяват да бъде засилен още повече интересът към спортните танци сред подрастващите. Президентът г-н Иван Терзиев сподели, че е доволен от своите ученици, посещаващи заниманията на треньори на клуба. Атмосферата в залата беше приповдигната, а тон за това дадоха с изпълнението си танцовите дуети от различните нации.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”   Удостоена с наградата за социални инвестиции
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Удостоена с наградата за социални инвестиции
Тодоровден в Копривщица с нов регламент
Next Post Тодоровден в Копривщица с нов регламент
Related Posts

Leave a Comment: