СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП Мериха сили с най-добрите в страната на четирибой

  • 0
  • 639 преглеждания

На 15 и 16 януари, в зала „Асикс Арена“ в столицата, се е провел националният шампионат по лека атлетика за момчета и момичета до 14 години в дисциплината четирибой. В него на старт са застанали четирима представители на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп, каза по телефона треньорът Ваньо Масларски.

При момчетата Иван Георгиев е седемнадесети от общо 160 атлети от клубове, развиващи този спорт у нас. На 60 м. с препятствия Иван е спрял хронометрите на 11:55 сек., което му отрежда седмо време от всички състезатели. На 800 м. гладко бягане също е седми, с резултат от 2:48.18 мин, а на скок дължина е преодолял 3.91 м. На висок скок младият пирдопски атлет е преминал над летвата на скочището с височина от 128 см., което е равно постижение с победителя в дисциплината Васил Антонов от Спортен клуб „Радуканови“ – Видин. В крайното класиране Иван Георгиев е със 160 т., като е изпреварил в подреждането много атлети от водещите клубове в спорта като „Академик“, ЦСКА и „Локомотив“ – София, „Локомотив“ – Пловдив, „Спартак“ – Плевен и др.

При момичета местната школа по лека атлетика е била представена от състезателките Добринка Николова, Адриана Андреева и Димана Павлова. За Адриана и Димана шампионатът в София е бил първо официално състезание, в което са участвали. И представянето им от всичките 147 атлетки, сред които има и осем незавършили надпреварата, е добро, каза г-н Масларски. Те са мерили сили с връстничките си на четирибой в дисциплините 60 м. с препятствия, 600 м. гладко бягане, дълъг и висок скок.

Предвид затрудненията в условията за подготовка на пирдопските състезатели, изявите им на националния шампионат треньорът оценява като възможност за придобиване на опит и сравняване на постиженията си със своите връстници. Както е известно, лекоатлетическата школа в Пирдоп не притежава скочище и стартови блокчета за бяганията. Препятствия бяха осигурени през миналата година, но те няма къде да се разположат, за да тренират спортистите, посочи Ваньо Масларски. След стартовете си в края на миналата 2021 г., младите пирдопски лекоатлети са провели само едно занимание в зала по начина, по който се е провел шампионатът. Второто е било на самото състезание.

На 22 и 23 януари атлетите на Пирдоп участваха в още един старт в зала „Асикс Арена“, като за представянето им ще съобщим в следващия брой. В събота и неделя – 29 и 30 януари, им предстои ново състезание в столицата.

ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО  Бягаха на „Голям Сечко рън“
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Бягаха на „Голям Сечко рън“
Next Post ЖИТЕЛИ НА ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Искат контейнери за събиране на отпадъчно стъкло и алуминий
Related Posts