ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Бягаха на „Голям Сечко рън“

  • 0
  • 461 преглеждания

На 16 януари в близост до град Бухово се проведе планинско бягане „Голям Сечко рън 2022“. Състезанието е част от сериите за този вид надпревара, провеждани всеки месец от „Трейл серийс“, които се организират на различни в страната.

Бягането край Бухово е било разделено на три дистанции: 6, 9 и 15 км, с различни маршрути, съобщиха лекоатлети от Средногорието, застанали на старт на проявата. В нея са участвали над 100 спортисти от цялата страна, като представители на района са били Георги Ланков, Димитър Димитров и Радостина Балова и други, на дистанцията от 15 км., както и Светозар Стоянов, Милчо Минков, Мария Стоянова – на 6 км.

От петдесет участници в „Голям Сечко рън 2022“ Георги Ланков се класира сред първите 20 лекоатлети на дългата дистанция, а Радостина Балова финишира трета при дамите на 15 км. и заслужено печели бронзовото отличие. На късата дистанция от 6 км. Милчо Минков е 10-ти. Много голям успех постига Мария Стоянова, която е втора от жените и завоюва първия си медал от голямо планинско състезание – сребърен. При мъжете Светозар Стоянов от Пирдоп се представя убедително дистанцията от 6 км. в конкуренция с още 18 състезатели, завоюва златния медал с време 30.4 мин. Извоювалите правото си да се наредят на почетната стълбичка, са били отличени с медали и предметни награди.

Лекоатлети от Средногорието споделиха, че продължават зимната си подготовка за да се представят на високо ниво и в следващите състезания, които им предстоят.

УЧЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ  С идея за изграждане на паметник на виконтеса Емили Странгфорд в село Петрич
Prev Post УЧЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ С идея за изграждане на паметник на виконтеса Емили Странгфорд в село Петрич
СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП  Мериха сили с най-добрите в страната на четирибой
Next Post СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП Мериха сили с най-добрите в страната на четирибой
Related Posts