ШОУМЕНЪТ И КУЛИНАР УТИ БЪЧВАРОВ Приготви тон и половина жертвена гозба в огромен казан

  • 0
  • 119 преглеждания

Специален гост на летния празник на Пирдоп беше кулинарният специалист Ути Бъчаваров. Пред пирдопчани той призна, че е колекционер на „вкусни“ места в България и след този съботен ден – 22 юли, вече е добавил още едно в любимите си дестинации из страната.

Вниманието на телевизионния водещ и кулинар е било привлечено от красотата на местността, неповторимата атмосфера и желанието на хората да съхраняват традициите на родния си край. Той сподели, че е истински родолюбец и радетел за идеята „Вкусната България“, затова най-ценно за него от посещението му в Пирдоп се оказаха добрите кулинарни умения на пирдопчани и тяхната уникална рецепта за пирдопски тутманик.

Друго, което е впечатлило телевизионния водещ, е обредният курбан. Ути Бъчваров, заедно с екипа си и помощници от община Пирдоп, приготви тон и половина вкусен специалитет, за който бяха жертвани единадесет животни. И за да има достатъчно голям казан за тях, Ути беше донесъл своя гигантски уред, с които обикаля цяла България. Готварските прибори впечатлиха всички жители и гости на града. Те не пропуснаха да запечатят този момент и снимките с любимия телевизионен водещ бяха неразделна част от празничния ден.

Внимателно действията около казана – гигант, наблюдаваше известният майстор на вкусен пирдопски корбан бай Илия Гърков. Пирдопчанинът не скри, че не е привърженик на модерните технологии и бе абсолютно сигурен, че приготвянето на традиционното ястие на газ пропан-бутан, не прави по-вкусен и ароматен от този, който сам той майстори.

Жертвената гозба бе раздадена на празнуващите и по броя на специалните панички, може да се съди, че да отбележат Деня на Пирдоп на „Еленско“ са били почти 3000 души.

Актьорът Иван Налбантов и флейтистът Венцислав Киндалов пред пирдопчани с рецитал за Дякона
Prev Post Актьорът Иван Налбантов и флейтистът Венцислав Киндалов пред пирдопчани с рецитал за Дякона
В ДЕНЯ НА ПИРДОП  Първи конкурс за най-вкусен тутманик
Next Post В ДЕНЯ НА ПИРДОП Първи конкурс за най-вкусен тутманик
Related Posts

Leave a Comment: