В ЧАВДАР Тържество за Освобождението на България

  • 0
  • 100 преглеждания

На 3 март, до паметника на загиналите жители на Община Чавдар, намиращ се на площад „Васил Левски”, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. Своята почит към героите изразиха председателят на общинския съвет Александра Мутафчийска, секретарят на общинската администрация Павлина Павлова, нейни колеги, общински съветници, читалищни дейци, членове на клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, учители и ученици от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, възпитаници на Детска градина „Щастливо детство”, жители на селото.

На фона на националния химн „Горда Стара планина”, Григор Даулов от общинската администрация издигна българския трибагреник в центъра на село Чавдар. В тържествената програма, посветена на 141-годишнина от Освобождението на България от турско иго, се включиха оперните артисти Татяна Спиридонова и Константин Янков. Съпроводът на акордеон беше дело на Кирил Гаврилов, а водещ и рецитатор беше актьорът Симеон Владов.

Гостите представиха едни от най-хубавите български революционни песни и стихове на титани в литературната ни класика. Изпълненията им накараха чавдарчани да се почувстват горди с предците си, жертвали своя живот и щастието и бъдещето на семействата си, за да се възроди държавата ни.

Цветя в знак на поклонение пред паметта на загиналите руски и български войни, бяха поднесени от ръководствата на Община Чавдар и читалище „Надежда”, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, както и от признателните граждани.

Въпреки студа, празникът продължи с инициативата „Пробуждане с хоро”, която се реализира за поредна година в село Чавдар. На него се наловиха много от участващите в честването на националния празник на Република България.

СОЦИАЛИСТИ ОТ ПИРДОП  Зарадваха деца и ученици със значка с българския трикольор
Prev Post СОЦИАЛИСТИ ОТ ПИРДОП Зарадваха деца и ученици със значка с българския трикольор
Жители на Средногорието се поклониха пред паметта на Апостола
Next Post Жители на Средногорието се поклониха пред паметта на Апостола
Related Posts

Leave a Comment: