СПОРТИСТИ ОТ ЕТРОПОЛЕ Спечелиха първия ученически турнир по мини футбол

  • 0
  • 47 преглеждания

На 8 март беше даден старт на първият междуучилищен турнир, организиран от Община Пирдоп и посветен на 140-годишнина от Освобождението на България от османско робство. Спортната проява бе открита от зам.-кмета на общината Вера Бойчева, съобщи Светозар Стоянов от ОбА, който е един от организаторите на проявата.

Първата среща противопостави отборите на ПГТХТ „Никола Димов“ - Пирдоп и АТПГ - Златица. Въпреки женското присъствие на вратата на АТПГ, момчетата от пирдопския отбор не проявиха милост и победиха категорично с 8 : 0. Следващият двубой беше сблъсък между СУ „Саво Савов“ – Пирдоп и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица, като футболистите от бяха по-добри в атака и закономерно се поздравиха с успех с 4 : 1. Третият мач беше между отборите на ПГ „Тодор Пеев“ от Етрополе и СУ „Любен Каравелов“ от Копривщица, като играчите от професионалната гимназия разгромиха своите опоненти с резултат 11 : 1. Последният мач се превърна в истинска битка и беше между съставите на СУ „Христо Ясенов“ - Етрополе и ПГМЕ – Пирдоп. Момчетата от Пирдоп се противопоставиха на фаворитите от спорното училище, но допуснаха загуба с 6 : 1. И само малшансът ги лиши от повече попадения в своя полза.

На 9 март се играха са полуфиналите, където се срещнаха отборите на СУ „Саво Савов“ и ПГ „Тодор Пеев“. Футболистите от пирдопската гимназия показаха добра игра, но въпреки това отстъпиха с минималното 1 : 0 от своите съперници. В другия мач, тимът на ПГТХТ „Никола Димов“ бе разбит с 9 : 1 от фаворитите от СУ „Христо Ясенов“ от Етрополе.

В мача за трето място един срещу друг на терена бяха пирдопските представители от СУ „Саво Савов“  и ПГТХТ „Никола Димов“. Двата тима изиграха най-интригуващия мач в турнира, като момчетата от СУ поведоха с 0 : 1, но допуснаха обрат до 2 : 1. В крайна сметка те успяха да изравнят до 2 : 2 и да докарат двубоя до дузпи. При тях футболистите от ПГТХТ бяха по-хладнокръвни от бялата точка и успяха да се преборят за третото място!

На финала се изправиха двата отбора от Етрополе, като СУ „Христо Ясенов“ успя да се наложи трудно над ПГ „Тодор Пеев“ с минималното 1 : 0. След последния мач се проведе и награждаването, което беше извършено от кмета на Община Пирдоп Ангел Геров. Участниците в турнира заявиха своето задоволство от спортната проява и пожелаха неговото повторно провеждане през май месец.

На 11 март започна пролетният дял на Лига „Средногорие“. Преди първия мач, беше прочетено съобщение от кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, който пожела успех на всички отбори и призовава към добра и коректна игра. Съдия на всички двубои бе Генади Симеонов от Националната асоциация по мини футбол, а статистик на срещите бе Александър Владимиров.
В първия мач ФК „Пирдоп“ бе по-добрият и заслужено победи  „Каталунците“ със 7 : 3. Вторият мач се превърна в истинска битка както на терена, така и извън него, но „Отбора на народа“ бе по-настойчив и резултатен и успя да се наложи над ФК „Църквище“ с 5 : 2.
В третия мач, логичното се случи и ФК „Орлин“ победи ФК „Душанци“ с разгромното 9 : 1.

След тях на терена излязоха тимовете на „Смяна А“ – Челопеч и „Ветерани“ – Мирково. Двата отбора се впуснаха в яростна битка, за радост на немалкото зрители. Попаденията в двете врати падаха едно след друго, но в двубоя не бе излъчен победител и те завършиха наравно – 4 : 4.
В последния мач от първия кръг на лигата отборът на МФК „Средногорец“ – Златица изигра една много равностойна среща срещу ФК „Миро“, но въпреки това трябваше да напусне игрището победен. Пирдопчани надделяха с 3 : 2.

Наказани за другия кръг с директни червени картони са Марио Балканджиев и Герган Христов – Гюри, съобщи Светозар Стоянов от ОбА, който е един от организаторите на местното първенство.

НА ТОДОРОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ   Тежки коне теглиха над два тона до 30 метра
Prev Post НА ТОДОРОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ Тежки коне теглиха над два тона до 30 метра
Kamar Consult
Next Post Kamar Consult
Related Posts

Leave a Comment: