ТАНЦЬОРИТЕ ОТ ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД И ПОСТОЯНСТВО” В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Завоюваха „Златен Орфей” от XI шампионат по фолклор „Евро фолк ‘2019”

  • 0
  • 110 преглеждания

На официалната церемония за награждаване на победителите в Единадесетия Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”, провела се на 6 юли на сцена „Арена” в курортния комплекс „Свети Влас”, Танцов състав „Българче” към Народно читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч, с художествен ръководител хореографът Станислав Стойков, беше удостоен с Голямата награда на фестивала „Златен Орфей”, златен медал и диплом за абсолютен европейски шампион по фолклор за 2019 година! Наградата беше връчена на председателя на настоятелството Радка Костова и Станислав Стойков.

Два златни медала за втора и трета възрастова група ще допълнят отличията на фолклористите от Танцов състав „Българче” в село Челопеч. Най-високото отличие на фестивала „Златен Орфей” увеличава тяхната колекция от отличия.

„И сякаш огън пред краката им гори, и сякаш слънцето с ръка ще уловят, защото те танцуват и пламтят в пламъка на българските народни танци. Ето защо на танцьорите от село Челопеч най-заслужено им присъждат най-високите отличия! Благодарим на г-н Станислав Стойков за ентусиазма и неуморния труд, благодарим на инж. Алекси Кесяков за моралната и материална подкрепа, благодарим на оркестъра към читалището” – заявяват членовете на настоятелството и служителите на Народно читалище „Труд и постоянство”.

В КОМПЛЕКС „БАЗЕ” НАД СЕЛО СМОЛСКО  Празника на Св. Св. Петър и Павел
Prev Post В КОМПЛЕКС „БАЗЕ” НАД СЕЛО СМОЛСКО Празника на Св. Св. Петър и Павел
Мирковчани отдадоха почит на Свети Сисой и Света Неделя
Next Post Мирковчани отдадоха почит на Свети Сисой и Света Неделя
Related Posts

Leave a Comment: