ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА ЕЛИЦА ТОДОРОВА На националния шампионат за юноши и девойки старша възраст

  • 0
  • 103 преглеждания

На 25 и 26 юли на стадион „Васил Левски“ в София се проведе Националният шампионат за юноши и девойки старша възраст, в който Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп бе представен от най-добрата в страната състезателка на средни бягания Елица Тодорова. Пирдопската девойка постигна изключителен успех, завоювайки три златни медала, в дисциплините, в които застана на старт – 1500 м, 800 м. и 3000 м.

В събота – 25 юли, Елица безапелационно спечели първото място на дистанцията 1500 м., заставайки на пистата заедно с още 15 атлетки от клубове в България. До първата обиколка тя е била следвана на близко разстояние от Наталия Кременска от „Черно море Атлетик“ – Варна. Постепенно нашата представителка е ускорила бягането си и съперничката й изостанала, а до финала Елица я е изпреварила с разлика повече от десет секунди. Пирдопчанката е завършила бягането за 4.39:45 мин., следвана от Кременска (4.49:97 мин.) и Михаела Гаврилова от „Балкан“, Ботевград (4.56:00 мин.), съобщава електронното списание „Атлетик.бг“.

В неделя – 26 юли, Елица Тодорова, само в разстояние на час и половина е застанала на старт в още две дисциплини, съобщи по телефона нейният треньор Ваньо Масларски. Най-напред към 11:18 ч. Елица е спечелила златния медал и първото място на 800 м. гладко бягане, спирайки хронометрите на 2.16:14 мин. В 12:50 ч., без да почувства каквато и да е умора, състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп, е бягала и на 3000 м., като отново е защитила авторитета си на най-добра девойка в страната в своята възраст – до 20 години. Показвайки отличната си подготовка, Елица Тодорова е спечелила златото с време 10.11:32 мин., като и двете постижения са нейни лични рекорди за момента.

Г-н Масларски посочи, че троен шампион при девойките старша възраст България не е имала повече от пет години. През 2015 г. подобен успех е записала Диляна Минкина, към това време също състезателка на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп. Постиженията на двете атлетки са доказателството за авторитета на школата, добрата селекция, отриване на таланти и подготовката, която водят състезателите на клуба в Пирдоп.

МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ ОТ ЧАВДАР  С второ място в Долна Митрополия
Prev Post МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ ОТ ЧАВДАР С второ място в Долна Митрополия
КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ   В чест на Свети Илия в църквата „Свети Никола“ в Копривщица
Next Post КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ В чест на Свети Илия в църквата „Свети Никола“ в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: