ТУРНИРИ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“

  • 0
  • 74 преглеждания

От 9 до 29 май се проведоха оспорвани надпревари по пет вида състезания за работещите в „Аурубис България“. В традиционните турнири и индивидуални състезания за металурзите се включиха спортисти по тенис на маса и тенис на корт, шахмат, спортен риболов, белот и др. Интересно и с много зрители преминаха срещите от най-популярната игра – футбол. Двубоите бяха на игрището с изкуствено покритие на Спортен комплекс „Пирдоп“, като съгласно регламента – всеки срещу всеки, в тях участваха шест отбора.

Финалът на Месеца на спорта в компанията бе на 29 май – понеделник, а специален гост на него бяха футболисти от втория отбор на шесткратния шампион на страната ПФК „Лудогорец“ – Разград.

Приятната вечер предложи много емоции на публиката. Най-напред се изигра двубоят за определяне на заелите трето и четвърто място отбори. С резултат 2 : 1 представителите на Обогатителна фабрика надделяха над тима на Металургия. Веднага след това в динамична и напрегната среща в спора за първото място съставът на Техническа дирекция постигна класическото 3 : 0 срещу отбора на Рафинерия, който остана втори.

След двата мача директорът на Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец“ Яков Папарков подари на изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт фланелка на отбора с неговото име и с автографи от всички футболисти. Същия подарък получи от капитана на „Б“ отбора от Разград и младежки национал Преслав Петров кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

Малко по-късно състав от ПФК „Лудогорец 2“ и представителен тим на „Аурубис България“ изиграха приятелски двубой, през първото полувреме на който гостите вкараха три безответни гола на сборния тим на компанията. Във второто домакините подобриха играта си, но въпреки че успяха да вкарат две попадения във вратата на „Лудогорец 2“,  допуснаха и три в своята. Така срещата завърши 6 : 2 за представителите на тима от Разград.

Веднага след мача стана и награждаването на шампионите на „Аурубис България“. Най-добър футболен отбор за 2017 г. е тимът на Техническа дирекция. Голмайстор на турнира с 10 попадения в срещите и един във вратата на „Лудогорец 2“, е Николай Кузманов. Купите на най-резултатния футболист и на отбора – първенец, връчи изпълнителният директор на компанията Тим Курт.

При дамите в надпреварата по тенис на корт победител е Радина Георгиева, следвана от Петя Маркова и Илияна Йосифова. При мъжете най-добър на корта в групата до 40 години е Тодор Николов. На второ място е Иван Димитров, а на трето – Симеон Въртанов. При ветераните – над 40 години, златният медал заслужи Петко Марков. На второ и трето място, съответно са Драгомир Станьов и Сашо Александров. В тениса на маса победител е Стоян Дурчев. В надпреварата по шахмат най-добър е Маньо Чолаков, а при двойките по белот – тандемът Петьо Муховски и Делчо Панков. В състезанието по спортен риболов с най-голям улов за поредна година е Георги Спасов от Рафинерия.

Наградите на най-добрите спортисти сред металурзите връчиха г-н Курт, директор „Производство“ Димо Кирилов и техническият директор на „Аурубис България“ Николай Неделчев.

Ден на Отворени врати за ветерани
Prev Post Ден на Отворени врати за ветерани
РЕТРО АВТОМОБИЛИ
Next Post РЕТРО АВТОМОБИЛИ
Related Posts

Leave a Comment: