В АНТОН И ЧАВДАР Отбелязаха международния ден на възрастните хора

  • 0
  • 116 преглеждания

На 1-ви октомври членовете на пенсионерските клубове „Дълголетие” в село Антон и „Златна есен” в село Чавдар, отбелязаха своя празник.

В Община Антон хората от третата възраст празнуваха в заслона край параклиса „Св. Георги Победоносец”, а красивият есенен ден беше подходящ за този излет сред природата. Събитието беше уважено и от кмета на общината инж. Стоян Гарчев.

Ръководството и членовете на клуб „Дълголетие” отправят своята благодарност към своите приятели – инж. Николай Маджаров – председател на Общински съвет, който дарил агне за светения курбан. Благопожелания антончани отправят и към общинския съветник от БСП Андрей Симов, предоставил на организаторите необходимите продукти, както и напитки за наздравици за празника. Благодарност пенсионерите отправиха и към Любаша Петрова, която с присъщото й кулинарно майсторство приготви вкусната гозба, осветена от отец хаджи Недко Бръмбаров.

В село Чавдар ръководството и членовете на Пенсионерски клуб „Златна есен” почетоха своя празник на обширната тераса на едно от местните заведения. В тържеството взеха участие кметът на общината Пенчо Геров и председателят на Общински съвет Александра Мутафчийска.

В празничната програма, подготвена от ръководството на клуба, се включиха три дами, с артистични наклонности, които развеселиха пенсионерите. Специална изненада за тях по повод Деня на възрастните хора, беше подготвена от дамите от клуба за народни хора „Чавдар” към читалище „Надежда”, с хореограф Камелия Иванова. Идеята за танцовата и музикална програма беше на Ганка Додекова, грижеща се и за здравето на голяма част от членовете на клуб „Златна есен“. С литературно-музикална програма се представиха и деца от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”.

Денят завърши с множество наздравици, песни и танци, както за пенсионерите в село Антон, така и за техните приятели от село Чавдар.

СДС – ПИРДОП  Обяви кандидатите си за кмет на общината и село Душанци
Prev Post СДС – ПИРДОП Обяви кандидатите си за кмет на общината и село Душанци
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Направиха първа копка за изграждане на физкултурен салон
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Направиха първа копка за изграждане на физкултурен салон
Related Posts

Leave a Comment: