В ХРАМА В ПИРДОП Тържествена служба за Въведение Богородично

  • 0
  • 142 преглеждания

На 21 ноември в празничния календар на българите се отбелязва Денят на християнското семейство. Българската православна църква същия ден чества Въведение на Пресвета Богородица в храма.

В храм „Свето Успение Богородично“ – Пирдоп, тържествената служба започна в 8 часа сутринта и продължи два часа. Тя бе водена от отец Антоний Марчев, а песнопенията изпълни богослов Иван Бръмбаров.

Църковното настоятелство се беше подготвило за двата празника, украсена бе и елха за евентуалните малки гости на църквата, но такива няма, каза презвитера Надка Бръмбарова. Единици бяха тези, които се черкуваха в неделния ден, присъствайки на светата литургия.

Отец Антоний Марчев прочете житието на Пресвета Богородица, припомняйки, че когато тя навършила три години, родителите ѝ Йоаким и Ана довели малката Мария до Йерусалимския храм и я поставили на първото стъпало. За изненада на всички, без да бъде подкрепяна от никого, тя изкачила петнадесетте стъпала, стигайки до най-горното, а първосвещеник Захария я въвел в храма.

Присъстващите на тържествената служба, си запалиха свещи и се помолиха пред чудотворната икона Света Богородица с младенеца в пирдопската църква за свое и на близките си здраве и благополучие. На желаещите да се причестят отец Антоний раздаде и нафора.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Дари ваучери за хранителни продукти на клубовете на хората с увреждания
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Дари ваучери за хранителни продукти на клубовете на хората с увреждания
ПИРДОПСКИ КАРАТЕКИ  С пълен комплект медали от световно първенство
Next Post ПИРДОПСКИ КАРАТЕКИ С пълен комплект медали от световно първенство
Related Posts

Leave a Comment: