ПИРДОПСКИ КАРАТЕКИ С пълен комплект медали от световно първенство

  • 0
  • 259 преглеждания

Значим успех постигна отбор от Пирдоп на Световното първенство и състезанията за Световната купа по Шотокан Карате До, проведени на 13 и 14 ноември в гр. Зренянин, Сърбия. Сенсей Ресми Бобев, неговият син Реми Бобев и дъщерята Айлин Бобева, завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, защитавайки цветовете на България като част от националния тим.

Право да бъдат в отбора в дисциплината „Ката“, бяха си извоювали по-рано през годината за представяне на Европейското първенство през лятото и неговите възпитанички Ивана Маринова, Камелия Лещарова и Михаела Димитрова, но наложените у нас противоепидемични мерки и изисквания, не им позволиха да участват в шампионата тогава. А това им е попречило да се изявят и на Световното първенство, заяви сенсей Ресми Бобев.

В надпреварата на татамито в гр. Зренянин за купите и медалите спорили състезатели от почти всички страни по света, развиващи този вид спорт. А представянето на пирдопските каратеки е било повече от успешно. Реми Бобев, при много силна конкуренция от състезатели, безапелационно е завоювал първото място, златния медал и купа в новата за този спорт дисциплина „Асай рю ката“. В другата дисциплина, в която участвал – „Шотокан ката“ Реми е трети, спечелвайки бронзов медал.

Семейният тандем Айлин, Реми и Ресми Бобеви в отборната надпревара в дисциплината „Ката микс“ са спечелили сребърен медал. Отборно при мъжете сенсей Ресми Бобев, заедно с Илиян Дянков от гр. Казанлък и Реми Бобев завоювали бронзово отличие на Световното първенство. Първи в надпреварата станал тимът на Румъния, които са много силни в източните бойни спортове, посочи сенсей Ресми Бобев. Трети е отборът на домакините от Република Сърбия.

Националният отбор в този спорт е провел два лагера за подготовката си за първенството, каза той. През лятото каратеките са тренирали в Царево, а седмица преди участието си в град Зренянин, Република Сърбия, водели усилени тренировки и в гр. Банско. Реми Бобев от известно време живее в Румъния и се подготвя заедно със своите приятели от техния национален тим, посочи неговият баща и първи учител в спорта. У нас той се прибира само за лагерите, каза сенсей Ресми Бобев. Независимо от това, подготовката му е била на високо ниво и е спечелил първото място в дисциплината.

В разговора си по телефона със сенсей Бобев, пожелахме успех на пирдопските в следващите им участия в силни състезания.

В ХРАМА В ПИРДОП  Тържествена служба за Въведение Богородично
Prev Post В ХРАМА В ПИРДОП Тържествена служба за Въведение Богородично
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА  В края на предизборната си кампания посетиха Копривщица
Next Post ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА В края на предизборната си кампания посетиха Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: