В ОБЩИНА ЧАВДАР Трети празник „Заедно в спорта”

  • 0
  • 103 преглеждания

На 13 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и спортния комплекс в село Чавдар се състоя третият празник „Заедно в спорта”. Той беше организиран от Община Чавдар, съвместно с екипа на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в общината със секретар Радка Георгиева. Състезанията бяха за индивидуални участници и за отборна надпревара. Дисциплините, в които можеше да се представят спортистите от целия район на Средногорието, бяха футбол – мъже и деца, тенис на корт, тенис на маса и волейбол с треньори Тоедор Колев и Иван Иванов. При тениса на корт участниците бяха от град Пирдоп. Съдия на футболните двубои беше Петко Петков от Българската асоциация по мини футбол и е отговорник за надпреварите в Лига „Средногорие“, както и за Ботевград, Монтана, Враца и София област като цяло.

В двубоите на футболното игрище при мъжете се включиха отборите на ФК Орлин“ – град Пирдоп, ФК „Миро“, ФК „Пирдоп“, ФК „Атлетик“, село Душанци, ФК „Йънг бойс“ и МФК „Средногорец“. При децата мачове изиграха тимовете на ФК „Пирдоп“, МФК „Средногорец“ и домакините от ФК „Чавдар“. В тениса на маса и тенис на корт, имаше само индивидуални участници – деца и възрастни, които мериха сили през целия ден. Отборите по волейбол бяха смесени, с представители на Пирдоп и Чавдар.

Официалното откриване на празника „Заедно в спорта” направи Мартин Лин Чан, треньор на Футболен клуб „Чавдар“. Той приветства състезателите и пожела успехи в турнирите. Събитието беше посетено от множество зрители, въпреки голямата горещина и падналия дъжд, съобщиха организаторите на проявата.

От Община Чавдар, бяха осигурени купи и грамоти за отборите по футбол. За индивидуалните участници имаше красиви плакети. Представителите на Общинската администрация споделиха, че идеята е инициативата за провеждането на спортния празник да се превърне в традиция и той да се състои всяка година през месец юни. Спортната проява се проведе с финансовата подкрепа на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Метълс Челопеч” ЕАД, като част от културния календар на общината, финансиран по програмата за развитие на местните общности.

Във футболните двубои ФК „Пирдоп“ и ФК „Миро“  завършиха при резултат 4:4 (2:3 след дузпи). В следващия двубой между ФК „Орлин“ - МФК „Средногорец“ победата с 4:3 извоюваха пирдопчани. ФК „Пирдоп“ победи ФК „Атлетик” с 8:4, а „Орлин” надделя над „Йънг бойс” с 5:2. Двубоят между ФК „Миро” и ФК „Атлетик” приключи при резултат 5:1. Мачът между „Средногорец“ и „Йънг бойс“ след 2:2 в редовното време , продължи с дузпи, в които с 3:2 победиха средногорци.

В първата полуфинална среща „Орлин“ победи „Пирдоп“ с 5:3, а във втората „Миро“ загуби от „Средногорец“ 2:4. В борбата за третото място ФК „Миро“ отстъпи на ФК „Пирдоп“ с 1:3 гола, а във финалния двубой „Орлин“ извоюва победа над „Средногорец“ с 3:2.

Победители в третия празник в Община Чавдар „Заедно в спорта“ станаха футболистите от „Орлин”, град Пирдоп, които са и шампионите на турнира. На второ място се наредиха спортистите от МФК „Средногорец“, а на третото място извоюва ФК „Пирдоп”. На четвърто място, поощрителната награда беше връчена на ФК „Миро“ заедно с купата за феърплей на турнира. Приз за участие взеха участниците във волейбола и тениса на корт. За останали състезатели имаше грамота. При детските отбори нямаше класиране. Там всички са победители. Организаторите бяха осигурили парични и индивидуални награди за най-добрите състезатели.

Във футбола приз за „Най-добър вратар“ се даде на Боян Иванов от ФК „Орлин“. „Най-полезен играч“ на турнира бе Алекси Зашев от МФК „Средногорец“, а при тениса на маса награди получиха Кънчо Шопов, Станислав Ангелов и Иван Кръстев. Награди бяха връчвани от Григор Даулов, кмет на Община Чавдар. За отличените деца във футбола имаше топки, вратарски ръкавици, екипи, мрежи. Те бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Денят завърши с пожелания и положителни впечатления от преживяното.

Това беше и краят на пролетния културен календар на общината. От Общинската администрация благодариха на участниците и зрителите. Те ще ги очакват отново през месец август, когато ще стартира новият сезон на културата и изкуствата в Община Чавдар.

ЧЕЛОПЕЧАНИ   Честваха патронния празник на възстановения храм „Света Троица“
Prev Post ЧЕЛОПЕЧАНИ Честваха патронния празник на възстановения храм „Света Троица“
ФИЛМ ЗА КАБЛЕШКОВ   Прожектиран в БАН и в родния му град
Next Post ФИЛМ ЗА КАБЛЕШКОВ Прожектиран в БАН и в родния му град
Related Posts

Leave a Comment: