В ОБЩИНИТЕ АНТОН И ЧАВДАР Отбелязаха годишнината от гибелта на Васил Левски

  • 0
  • 102 преглеждания

През изминалата седмица в целия района на Средногорието беше почетена паметта на Васил Иванов Кунчев – Васил Левски, с различни по формат прояви, посветени на 144-годишнината от неговата гибел.

Учениците от четвърти клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Антон, с ръководител учителката Л. Велкова, заредиха с патриотизъм и гордост своите приятели от училището на паметно честване за Апостола на свободата, научи вестник „Регион”. Те пренесоха присъстващата публика в онези далечни и тъжни моменти в историята на България, когато в покрайнините на София на 6 (н. ст. 18) февруари влиза в безсмъртието Великият син на Майка България.

На 18 февруари по повод 144-годишнина от обесването на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев – Левски, на едноименния площад и пред барелефа на Големия българин в община Чавдар, се проведе паметно поклонение, на което присъстваха жители и гости на селото.

С програма се представиха възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство”, а след нея рецитал за живота и делото на Апостола представиха Мария Цачева, Панка Илиева и Мария Комитова. Цветя пред барелефа и портрета на Васил Левски поднесоха присъстващите деца и ученици.

Поклонението завърши с едноминутно мълчание и скланяне на глава през подвига и саможертвата на най-великия български апостол – Левски. Възпоменанието беше организирано съвместно от общинската администрация и читалище „Надежда”.

ДЕЛОТО И ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ  Живи и в сърцата ни завинаги
Prev Post ДЕЛОТО И ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ Живи и в сърцата ни завинаги
В ЗЛАТИЦА  Проф. Пламен Митев връчи награди на победители в конкурс за Левски
Next Post В ЗЛАТИЦА Проф. Пламен Митев връчи награди на победители в конкурс за Левски
Related Posts

Leave a Comment: