В ПИРДОП МЛАДЕЖИ Показаха сила и майсторство на стрийт фитнес турнир

  • 0
  • 47 преглеждания

Трети турнир по стрит фитнес организираха Ротари клуб и членовете на Интеракт клуба при Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии – Пирдоп. На площадката, изградена от ротарианците в парк “Дружба” се събраха 26 юноши, 16 мъже и четири дами, практикуващи този силов спорт на 11 юни, за да покажат уменията си на уредите в рамките на две минути пред компетентното жури. Изявите им на уредите бяха наблюдавани от значителен брой публика, почитатели на спорта от града и региона

Станалият вече традиция турнир се проведе под патронажа на кмета на общината Ангел Геров и на изявите на състезателите от Пирдоп, Златица, София, Роман, Бяла, Костинброд, Карлово и Етрополе присъстваха президентът на благотворителната организация Дамян Ненов, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, ротарианци, както и доста зрители, дошли да наблюдават изявите на спортистите, които се състезаваха в три категории – жени, мъже до и над 16 години. Надпреварата продължи над четири часа и показа, че практикуващите този атрактивен спорт сред младежите, а и сред дамите, с всяка година се увеличават.

Представянето на състезателите бе оценявано от жури в състав Иван Велинов, доц. д-р Юлиян Карабиберов – преподавател в Национална спортна академия и д-р Димитър Стоянов. След няколко часа на демонстрация на уменията да се балансира или представят специални фигури на уредите, те определиха победителите в трите категории.

При жените на първо място е Елена Любенова, на второ се класира ученичката Жасмина Бояджиева, а трета е Цветелина Станева. На четвърто място се нареди Валентина Тарейн. При юношите най-добър бе Стефан Еротеев, на второ място се нареди Габриел Младенов, а на трето – Димитър Иванов. Четвърти и пети са, съответно Ивелин Любомиров и Венелин Николов.

В категорията на мъжете първото място с най-много точки спечели Георги Димитров. На почетната стълбичка на второто място се изкачи Мартин Велчев, а на третото – Александър Стойков. Призовата петица оформиха още Полян Методиев и Румян Стефанов.

Грамотите на най-добрите връчи президентът на Интеракт клуба Иван Борисов, а предметните и парични награди Мария Шентова на дамите, кметът Ангел Геров на младежите до 16 години и Дамян Ненов на мъжете. Залети призови места бяха наградени с парични премии, а класираните на четвърто и пето място получиха предметни награди.

НА ТУРНИРА ПО ТЕНИС НА КОРТ В ПИРДОП  Братя спориха за първото място
Prev Post НА ТУРНИРА ПО ТЕНИС НА КОРТ В ПИРДОП Братя спориха за първото място
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ”  Постига плановите си показатели по всички измерители
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ” Постига плановите си показатели по всички измерители
Related Posts

Leave a Comment: