В СЕЛО ДУШАНЦИ Деца поздравиха своите майки с рецепти по телевизията

  • 0
  • 114 преглеждания

С почти двучасов концерт самодейците при читалище „Светлина“ в с. Душанци поздравиха своите почитатели от селото за Международния ден на жената 8-ми март. Гости на техния празник, състоял се на 9 март, бяха кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, зам.-кметът Вера Бойчева и кметът на Кметство Душанци Валентин Петров. Преди началото на тържеството председателят на читалищното настоятелство Кристина Петкова и работещи в културната институция представиха на душанчани новата си придобивка – кът за игри за деца, с модули за най-малките, батут и джага, за забавления на по-големите в свободното им време.

Водещата на спектакъла Радина Копринкова поздрави изпълнилите до краен предел зрители със стихове, посветени на жената – майка, любима, съпруга, домакиня. А песен изпълниха дамите от Тригласния женски хор при читалището. Интересен и забавен спектакъл, наситен с новини, любопитни случки и предавания от репертоара на БНТ, БТВ, Нова телевизия, Канал 3 и други ефирни медии поднесоха на зрителите, под ръководството на своите учителки Здравка Николова и Светлана Ангелова, и хореографа Събина Делова, възпитаниците на Детска градина „Детски рай“ в селото. Времето в Душанци се оказа много песенно и танцувално, за радост на многото майки и баби, а и на немалкото татковци в салона. Въпросът на седмицата бе с единствения верен отговор – „мама“, казаха малчуганите, а рецептата за най-вкусно ястие задължително включва много усмивки и радост.

В празничния концерт участваха още детският танцов състав „Светлина“ и младежите фолклористи, с хореограф Камелия Иванова. Водещата Радина Копринкова изненада дамите в залата с атрактивна викторина, чието послание бе жените винаги да се усмихват, за да са приятни и слънчеви дните на всички.

На финала на спектакъла танцовият състав при читалище „Светлина“ изпълни великолепно „Копаница“. Кметът на кметството Валентин Петров отправи поздравления към жените от селото по повод техния празник, а на самодейците връчи огромна кошница с живи цветя. Кметът на общината Ангел Геров също приветства самодейците и техните ръководители за чудесните им изяви. По повод отминалия наскоро Ден на самодееца, той поднесе на Кристина Петкова като председател на културната институция красива пластика, грамота и цветя. За всички ръководители на творческите състави при читалището също имаше цветни подаръци.

КОПРИВЩЕНЦИ   В състава на българската делегация в Париж за 3 март
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ В състава на българската делегация в Париж за 3 март
Цветя на гара Буново за загиналите при атентата на 9 март 1985 г.
Next Post Цветя на гара Буново за загиналите при атентата на 9 март 1985 г.
Related Posts

Leave a Comment: