ВЕТЕРАНЪТ МИЛЧО МИНКОВ С успешни изяви в дългите бягания на маратони и първенства в страната

  • 0
  • 123 преглеждания

Четиридесет и две годишният Милчо Минков от Пирдоп, познат на повечето си съграждани с участията си в продължителни по време и километри велосипедни състезания и прояви, през настоящата година успешно се преквалифицира в дългите бягания на маратони и лекоатлетически надпревари. Подготовката си той провежда на стадиона в Пирдоп или по баирите в околността, което му дава възможност да поддържа добра физическа форма и да се състезава наравно с професионалистите.

На 3 октомври той е участвал в престижното „Рън България – Опознай България с бягане“, проведено в град Перник и от 30 лекоатлети, сред които най-добрите у нас в бяганията, на дистанцията от 12 км. – две обиколки на крепостта Кракра, той се е наредил на 12 място, с време 55:36 мин.

На националното състезание по крос „Кънтри“ в Пирдоп на 23 октомври, се представи от местния Спортен клуб „Средногорски атлет“, и сред 38 състезатели се класира на 18  място, пробягвайки десетте обиколки на трасето от 1000 м. за 42:31.5 мин., като е най-добре представилият се от пирдопски състезатели – мъже.

В последния ден на месеца 31 октомври, на маратона в гр. Пловдив участва на дистанцията 21 км., като се нарежда на 54 място с време 1:32.34 ч., от успешно завършили над 500 атлети от цялата страна. В града под тепетата Милчо Минков постига личен рекорд в състезанията от този ранг, на които бяга през последните месеци. Заедно с него са стартирали още Цветин Георгиев от Челопеч (1:32.21 ч.), Георги Ланков от Пирдоп и други местни бегачи. При дамите на същата дистанция – полумартон (21.1 км.), бяга и Радостина Балова от Златица.

Милчо Минков казва, че му предстои бягане в Южния парк в София на състезанието „5kmRun.bg“ на 13 ноември. За себе си уточнява, че засега е оставил велосипеда за по-добри времена. Участвал е само на дуатлона във Варна по-рано през годината, когато в категорията 40 + се е класирал на трето място. През месец май, пак там, бягал и на класическата дистанция на маратона – 42.194 км., като пресича успешно финала за 3:52.35 ч., завършвайки на 43 място от 97 участници и 85 успешно преминали през цялата дистанция на надпреварата.

Всичко това той е постигнал извън времето, в което ангажиран на работното си място – бензиностанция „Газтрейд“. Споделя, че за него е чест да се състезава с най-добрите атлети на България и да доказва силните възможности и на ветераните спортисти на неговата и повече възраст у нас.

5 ноември - Ден на металурга
Prev Post 5 ноември - Ден на металурга
ИРЕНА ЦАКОВА – ДИРЕКТОР „РАЗРЕШИТЕЛНИ И ПРАВНИ ДЕЙНОСТИ В „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“  Участва в годишната конференция на жените в бизнеса
Next Post ИРЕНА ЦАКОВА – ДИРЕКТОР „РАЗРЕШИТЕЛНИ И ПРАВНИ ДЕЙНОСТИ В „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Участва в годишната конференция на жените в бизнеса
Related Posts

Leave a Comment: