ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА Скоростно изкачване на Златишкия проход

  • 0
  • 116 преглеждания

На 7 май се проведе второто шосейно колоездачно състезание „Скоростно изкачване на Златишкия проход“, организирано от Клуб „Велосити“ – София, с подкрепата на „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс“ Челопеч“, Община Челопеч и фирми, предлагащи хранителни добавки и аксесоари за велосипедисти. В него се включиха над 100 колоездачи – любители и професионалисти, разпределени в няколко възрастови групи, от София и страната, а сред тях бяха и немалко от района. Състезателите преодоляха десетте километра на маршрута, чието начало бе площад „Освобождение“ на с. Челопеч, преминава през с. Църквище и продължава по серпентините на стръмния Златишки проход. Финалът бе отново на площада в Челопеч.

Предвождани от пилотен автомобил на РПУ – Пирдоп, велосипедистите продължиха групово и в бавно темпо по улиците на Челопеч, до площадката за обучение по безопасно движение, където инж. Димо Кирилов – Директор „Производство“ на „Аурубис България“, даде с националния флаг летящ старт на колоездачите.

Ивета Алексиева от Колоездачен клуб „Велосити“ – София, която изрази благодарности към спонсорите, сподели за в. Регион от името на организаторите на проявата, че интересът от страна на елитни състезатели по колоездене е голям, което е радващо и показателно за набиращото все по-голяма популярност сред велосипедистите изкачване на Златишкия проход. В него своята издръжливост и желание за победа показаха любители велосипедисти – юноши до 18 години, като най-младият бе само на 14 години, мъже от 19 до 39 години, от 40 до 55 години и ветерани – над 55 години, както и състезатели от група „Елит“. Победителите от миналогодишното състезание се включиха във второто издание на надпреварата без такса за участие. На състезанието стартираха и 8 представителки на нежния пол, които се бориха за призовите места в категория „Жени“. Г-жа Алексиева изрази своето задоволство от присъствието на толкова много състезатели, въпреки трудните метеорологични условия. Поради проливния дъжд във вечерните часове на предния ден и през нощта, на организаторите се наложило да почистват нанесения по асфалтовото шосе пясък на няколко места.

При юношите първи на финала пристигна Виктор Христов, който измина състезателното разстояние за 30:45 мин. При жените победителка във второто скоростно изкачване на Златишкия проход стана Петя Минкова от гр. Несебър, с време 32:08 мин. При мъжете най-бърз в категорията при ветераните бе Манол Стоянов от Пирдоп, състезаващ се за отбора на „Левски“, с време от 30:41 мин. При мъжете от категория 19 – 39 години пръв финалната линия пресече Красен Киров от ЦСКА, а в група „Мастерс“ (40 – 54 години) победител е Иван Гърбев от клуб „Велосити“, спрял хронометрите на 26:53 мин. При състезателите „Елит“ златният медал заслужи Йордан Андреев, с време 26:15 мин. Купите, медалите и паричните премии връчиха на призьорите кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, инж. Димо Кирилов, Радина Копринкова от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и Ивета Алексиева.

На площад „Освобождение“ имаше специална шатра на фирма, предлагаща велоаксесоари и възможност на желаещи да пробват да покарат по улиците на Челопеч туристически или професионални велосипеди безплатно.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП  С първа победа на 3000 м. гладко бягане
Prev Post ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП С първа победа на 3000 м. гладко бягане
АНТИФАШИСТИ И РУСОФИЛИ ОТ ПИРДОП  Честваха Деня на победата и на Европа
Next Post АНТИФАШИСТИ И РУСОФИЛИ ОТ ПИРДОП Честваха Деня на победата и на Европа
Related Posts

Leave a Comment: