Успехи на състезатели по борба на Златица

  • 0
  • 104 преглеждания

На 15 май в гр. Ловеч се е провел Национален лично-отборен шампионат по класическа борба за деца. Спортен клуб „Стоян Николов“ от гр. Златица е взел участие в първенството с шестима състезатели в няколко категории, съобщи треньорът на отбора Иван Нешков.

В шампионата са били записани около 230 спортисти от 29 клуба в страната. При най-леките – категория до 30 кг., представителят на златишката школа Никалъс Зашев, се борил много грамотно тактически и след една загуба и две победи с туш, завоювал третото място и бронзовият медал от първенството.

В следващата категория – до 38 кг., Йордан Манев започнал добре първата си схватка, но впоследствие допуснал обрат от противника си и загубил срещата. В крайното класиране той е 14-ти от 26 състезатели. В категория до 42 кг. Йордан Алексиев победил в първата среща с туш, но в следващата допуснал загуба и заел 11 място на първенството от 27 млади класици.

В категория до 53 кг. клубът от гр. Златица имал двама представители в група от 25 състезатели. Валентин Червенков спечелил първите си два двубоя с туш, но след това загубил по същия начин две срещи и заел осмо място в категорията. Другият златичанин – Виолин Димитров, записал в актива си три победи и една загуба, което било достатъчно да се изкачи на третото място на призовата стълбичка и да спечели бронзов медал. Това е второ отличие за състезателя на държавно първенство.

В по-горната категория – до 66 кг., Христомир Раев започнал представянето си на тепиха със загуба от бъдещия шампион. При последвалата „въртележка“ в групата, в репешажа той проявил сила и спортен дух и победил противника си с туш, след което постигнал още една победа в малкия финал. Така той станал третият представител на Златица, който завоювал от държавното първенство бронзов медал.

В крайното класиране на националния шампионат отборът на Спортен клуб „Стоян Николов“ заел петото място, което е най-доброто постижение на тима в последните години. Треньорското ръководство и състезателите изразяват своята благодарност към общинския съвет и управителя на фирма „Девон Стил“ Мариян Медаров за оказаната подкрепа при участието на клуба в държавното първенство.

През отминалия месец тимът имал още поводи за радост и задоволство от представянето на свои състезатели. В световното първенство по класическа борба за мъже, спортисти с увреден слух, проведен в гр. Техеран, Иран, отлично се представил Иван Стоилов. Представителят в националния отбор на България от гр. Златица постигнал две победи с туш над противници от Туркменистан и Казахстан. Във финалната битка и спора за златото, той отстъпил на много силен състезател от Русия и завоювал сребърния медал.

В откритото първенство по класическа борба на Хърватия възпитаникът на клуба Захари Зашев, в оспорвана конкуренция от над 200 състезатели от 12 страни от Европа, спечелил сребърен медал в категория до 69 кг. за националния отбор на България при кадетите.

Аурубис България и Детско-юношеска академия Лудогорец с общ проект за провеждане на детски летен тренировъчен лагер
Prev Post Аурубис България и Детско-юношеска академия Лудогорец с общ проект за провеждане на детски летен тренировъчен лагер
МЕСТНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ  Местното дерби по футбол завърши без победител
Next Post МЕСТНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Местното дерби по футбол завърши без победител
Related Posts

Leave a Comment: