Бридж клуб „Челопеч“ с две купи от престижни състезания

  • 0
  • 105 преглеждания

През месец юли членове на Бридж клуб „Челопеч“ са участвали в две много силни състезания от календара на Българската бридж федерация и са завоювали две купи за спечелените втори места, съобщи за в. „Регион“ Атанас Тимев.

От 2 до 8 юли две двойки от клуба се включили в 38-ия Международен бридж турнир в черноморския курорт Албена, където се представили на високо ниво. Във финал „А“ Йордан Щерев и Пламен Христов завоювали второто място, като отстъпили само на шампионите. В едносесийния турнир те спечели ли и трето място, завоювайки бронзовите медали в престижната надпревара, записвайки в актива си + 20.6 импа. Като само 6.4 импа не им достигнали да грабнат сребърната купа.

В мини отборното първенство, проведено на 6 юли, състезателите на бридж клуб „Челопеч“ Красимир Симеонов и Йордан Щерев записали пореден успех, класирайки се във финал „В“ на първо място. При отворените двойки представителите на Челопеч са втори.

От 8 до 12 юли шестима членове на клуба участвали и на авторитетния  турнир в морския курорт Лозенец, който през 2020 г. бил най-посещаваният от състезатели в последните му издания. От включилите се в надпреварата 60 двойки, единият тандем на челопечани е на 19-то място, а другите им колеги са в средата на класирането, поясни г-н Тимев. В мини отборната надпревара завоювали шесто място, което е много добро постижение за тях в този силен международен бридж турнир. Една от двойките челопечани до последния кръг били претенденти за третото място, но загубили от европейските шампиони в спорта и това ги класирало шести, не скри разочарованието си Атанас Тимев. Той изрази благодарности към кмета на общината инж. Алекси Кесяков, който помогнал за представянето на клуба на двете състезания.

ХОБИ ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ  Велосипедът, препоръчва Ивайло Златанов от село Чавдар
Prev Post ХОБИ ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ Велосипедът, препоръчва Ивайло Златанов от село Чавдар
БОРИС ГЕЧЕВ ОТ ЗЛАТИЦА  Чества рождения ден на Левски в местността „Старата бачия“
Next Post БОРИС ГЕЧЕВ ОТ ЗЛАТИЦА Чества рождения ден на Левски в местността „Старата бачия“
Related Posts

Leave a Comment: