БСП с най-голяма подкрепа в Община Чавдар

  • 0
  • 121 преглеждания


Изборите за президент, вицепрезидент и народни представители в 47-то Народно събрание в Община Чавдар на 14 ноември, преминаха в спокойна обстановка. Денят не беше натоварен за членовете на Секционните избирателни комисии, тъй като избирателната активност беше ниска. В годините на прехода до отминалата неделя не е била регистрирана толкова ниска избирателна активност в село Чавдар.

Двете СИК бяха разположени в сградата на Основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“, а вотът беше изцяло на машина, като проблеми с техническите устройства нямаше през целия ден.

Имащите право да гласуват бяха – 1023, от които в Първа СИК – 577 и във Втора – 446 чавдарчани. На тези, на които това право бе за първи път, членовете на Секционните избирателни комисии подаряваха по един рекламен химикал, предоставени от общинската администрация.

Гласоподавателите във Втора секция бяха по-активни от своите съграждани от Първа сеция, която е с повече избиратели и при предишни избори е била водеща. Заради незнание и непознаване на начина на гласуване с машина, множество хора гласуваха само за един вид избор и останаха разочаровани. Сред чавдарчани имаше и хора, които по лично желание упражниха своя вот само за единия вид избор, като изразиха желанието си предварително.

В Първа СИК за президент и вицепрезидент гласуваха 173 човека, а за народни представители – 170. Във Втора в същия избор гласуваха 179 човека, от които 3 с вот „Не подкрепям никого“. За народни представители в изборите участваха 172 човека, от които 2 чавдарчани са изразили мнението си, че не подкрепят нито една партия в кандидатските листи.

Контролното преброяване на разписките от двата вида избори напълно съвпадна с разпечатания протокол от машината, като така напълно се потвърди коректната работа на техническото устройство за гласуване. За президент в общината са гласували 352 души, а за Парламент – 342.

Общо в двете секции за ПП „Продължаваме промяната“ са дали своите предпочитания 76 чавдарчани. За партия ГЕРБ са гласували 67 души, а за БСП - 80. Движението за права и свободи има 15 гласа, а „Има такъв народ“ - 28. За „Демократична България“ са дали своето доверие 9 избиратели от общината. Във вота за президент – досегашният държавен глава Румен Радев има 213 гласа в своя полза, а подкрепеният от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков получава доверието на 74 чавдарчани.

БЪЛГАРИЯ ИЗБРА  Балотаж за президент и народно събрание
Prev Post БЪЛГАРИЯ ИЗБРА Балотаж за президент и народно събрание
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ   Финансира още проекти в общините Антон, Мирково, Пирдоп и Чавдар
Next Post МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ Финансира още проекти в общините Антон, Мирково, Пирдоп и Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: