ЧЕТИРИ ТИМА ОТ ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ В квалификационен турнир на Българската асоциация по мини футбол

  • 0
  • 126 преглеждания

На обновеното през миналата година игрище с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ на 13 март се проведоха срещите от квалификациите за Лига „България“ по мини футбол, каза за в. „Регион“ международният съдия Петко Петков. Общината бе домакин на първия кръг, в който участваха дванадесет отбора от Панагюрище, Своге, Враца, Бяла Слатина, Тетевен и София. Пирдоп бе представен от четири тима от местната Лига „Средногорие“ – шампионът ФК „Орлин“, ФК „Пирдоп“, „Отбор на народа“ и МФК „Средногорец“ – Златица. Те бяха разпределени в четири предварителни групи по три тима, като местните отбори бяха водачи на групите. Първата се оглавяваше от ФК „Пирдоп“, а в нея бяха още „Асарел-Медет“ и ФК „Саяна“. В групата на МФК „Средногорец“ влизаха още АФК „Гарант“ и „АФК „Парижани“ – Тетевен. Футболен клуб „Орлин“ бе в една група със съставите на гр. Своге и „Чех Пласт“ – Враца, а „Отбор на народа“ – Пирдоп спореше за първото място в своята с тимовете на МФК „Борово“ и „Чавдар 2020“ – Бяла Слатина.

Според регламента на състезанието двубоите в тях бяха на принципа „всеки срещу всеки“, а напред в надпреварата продължаваха само класиралите на първо място. Победителите ще участват във финалния турнир от шампионската лига на страната, който ще се проведе от 10 до 14 юни т. г. в град Несебър. Съдии на срещите от две полувремена по 25 минути всяко, бяха Петко Петков и Лъчезар Йонов, а дежурен представител на БАМФ бе Георги Георгиев.

Турнирът бе открит от кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, който даде и начало на първия от двубоите. Някои от срещите доставиха доста емоции на публиката, преобладаващата част от която бяха състезатели от тимовете, участващи в турнира. В първата за деня съставът на ФК „Пирдоп“ даде сериозен отпор на гостите от „Асарел-Медет“ от гр. Панагюрище, но загуби битката на терена с резултат 5 : 4.

В една от следващите срещи „Отбор на народа“ – Пирдоп се изправи срещу тима на гр. Своге. Двата състава направиха атрактивен и изпълнен с много голове двубой. Първото полувреме завърши при резултат 4 : 3 за пирдопчани. В самото начало на второто те вкараха ефектен гол във вратата на своите противници за 5 : 3, но бързо допуснаха да бъде намалено предимството им само на едно попадение – 5 : 4. Минути преди края на мача обаче, съставът от гр. Пирдоп се настани по-трайно в полето на тима от града на шоколадите. При едно разбъркване след корнер пред тяхната врата се стигна до куриозен гол. Вратарят на Своге се опита да улови топката, но тя се промуши под тялото му и премина зад линията на вратата – 6 : 4, при който резултат завърши и мачът.

Веднага след това на терена излязоха отборите на ФК „Пирдоп“ и ФК „Саяна“, който донесе ново разочарование за домакините. Мачът бе динамичен и показа много хубави моменти от най-популярната игра. В 18-та минута от двубоя Благой Господинов от Пирдоп вкара ефектен гол от разстояние във вратата на гостите. Постепенно обаче съставът на „Саяна“ заигра по-организирано, възползва се от грешките на домакините, които след изравняването на резултата в 36-та минута за 1 : 1, се впуснаха в атаки и бяха по-уязвими в защита. Така само за две минути футболистите на „Саяна“ направиха обрат до 1 : 2 в своя полза, а след това вкараха и още три безответни гола, последният от които падна секунди преди края на срещата, записвайки добра победа с 1 : 5 срещу ФК „Пирдоп“.

След изиграването на всички срещи за финалния турнир в гр. Несебър се класираха ФК „Сиана“, АФК „Парижани“, ФК „Орлин“ – Пирдоп и МФК „Борово“.

Останалите три турнира за Лига „България“ са в гр. Елин Пелин на 20 и 21 март, във Варна на 10 и 11 април и в Пазарджик на 17 и 18 април.

С ОСЕМ ГЛАСА „ПРОТИВ“ ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – ПИРДОП  Отказа да прекрати правомощията на кмета Ангел Геров
Prev Post С ОСЕМ ГЛАСА „ПРОТИВ“ ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – ПИРДОП Отказа да прекрати правомощията на кмета Ангел Геров
ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  За освобождението и националния празник трети март
Next Post ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ За освобождението и националния празник трети март
Related Posts

Leave a Comment: