Деца от Челопеч с две първи награди

  • 0
  • 98 преглеждания

С две първи места се завърнаха момичетата и момчетата от Фолклорна група „Лукан Савов” към Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Челопеч от състоялия се на 24 ноември Седми Областен фолклорен конкурс - надпяванеВ песента е душата на народа”, провел се в град Костенец. Техен художествен ръководител е фолклористката Цветанка Георгиева от град Златица. Групата развива дейност по линията на проект „Твоят час”.

Първо място в категорията за индивидуални изпълнители завоюва Николина Георгиева от 7-ми клас. Първото място в категория „Квартет“, във възрастовата група 1 - 4 клас, заслужено спечелиха Рая Вътева, Мирослав Стоянов, Цветелина Минова и Роберто Радков.

Областният конкурс-надпяване „В песента е душата на народа” се организира от Регионалното управление на образованието в Софийска област, Община Костенец и Средно училище „Св. Климент Охридски”. Той е посветен на Деня на Св. Климент Охридски – духовен наставник на училището.

С тази проява се  възпитава родолюбивото чувство у младите хора,   показва се жизнеността на  народната песен, открояват се талантливи изпълнители и ценители на българския фолклор.

Prev Post ОБЩИНА ЧАВДАР Подгласник в конкурс за културно-исторически дестинации в България
УЧЕНИЦИТЕ В МИРКОВО Честваха Деня на християнското семейство
Next Post УЧЕНИЦИТЕ В МИРКОВО Честваха Деня на християнското семейство
Related Posts

Leave a Comment: