ОБЩИНА ЧАВДАР Подгласник в конкурс за културно-исторически дестинации в България

  • 0
  • 98 преглеждания


Конкурсът за избор на нови ЕДЕН дестинации по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”, който стартира на 30 юни 2017 г., с краен срок за кандидатстване 8 септември 2017 г., премина при засилен интерес от страна на общините в страната. В допустимия срок в Министерство на туризма постъпиха 31 формуляра за участие в националния конкурс за малко познати/нововъзникващи дестинации за културен туризъм в България.

Кандидатури за участие в конкурса са били получени от общините Ардино, Сапарева баня, Мездра, Белене, Ловеч, Брезово, Самоков, Стара Загора, Бургас, Драгоман, Петрич, Дряново, Раднево, Девня, Костенец, Чавдар, Марица, Хасково, Две Могили, Кърджали, Ямбол, Елена, Ботевград, Варна, Сливен, Малко Търново, Банско, Смолян и областните администрации на Ловеч и Добрич.

Оценката на формулярите се е осъществила от комисия, при спазване на критериите за оценка, които са част от изискванията в процедурата за оценяване на кандидатурите. Съгласно изискванията на проекта, след приключване на оценката по документи на подадените кандидатури, през месец октомври е било осъществено и посещение на място на петте дестинации, които са получили най-голям брой точки. В резултат на това класираните в конкурса са Община Ямбол, като победител, а общините Мездра, Драгоман, Чавдар и Ардино са обявени за дестинации – подгласници.

Съгласно условията на проекта за  избраните се предвижда да се изготви брошура на български и английски език. През месец януари ще се проведе и национална церемония по награждаване на малко познатите у нас ЕДЕН дестинации за културен туризъм.

Проектът „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България” се финансира по програма COSME – за конкурентоспособност на малките и средни предприятия 2014 – 2020 г. на Европейската комисия. Продължителността му е 10 месеца, като общата цел е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати или нововъзникващи български дестинации на тема „Културен туризъм”.

В ОБЩИНА ПИРДОП  Приключи проект за независим живот
Prev Post В ОБЩИНА ПИРДОП Приключи проект за независим живот
Деца от Челопеч с две първи награди
Next Post Деца от Челопеч с две първи награди
Related Posts

Leave a Comment: