ДЕЦАТА НА ФК „ПИРДОП“ Надделяха над връстниците си от град Елин Пелин

  • 0
  • 104 преглеждания

По обяд в хладната събота – 21 ноември, отборът на децата, родени през 2010 – 2011 година на Футболен клуб „Пирдоп“, изиграха зрелищен приятелски двубой с връстниците си от тима на „Академика Мургаш“. Съставът е базиран в с. Нови хан, но се представя в срещите си от категория „Футбол 7“, от името на гр. Елин Пелин.

На игрището с изкуствено покритие, познато сред почитателите на популярната игра като „Клетката“, малките футболисти от двата отбора изиграха три полувремена от по 15 минути, а рефер на мача бе треньорът на домакините от възрастова група 2008 – 2009 година Пламен Минчев. Изявите на двата тима на терена бяха наблюдавани от множество родители и близки на местните футболни таланти, при спазване на епидемиологичните мерки и отстояния на местата за зрители.

Още от първите минути възпитаниците на Красимир Пастушки упражниха натиск над съперниците си и това скоро се отрази на резултата. Бяха изминали само около 3 минути от началото на играта, когато при една  атака към вратата на гостите, топката се озова във вратата им – 1 : 0 за ФК „Пирдоп“, след хубав плътен удар на нападател на отбора. Бързият гол се отрази на състава на гостите, които видимо се посмутиха и след няма и още минута и половина, отново трябваше да започнат играта от центъра. При едно разбъркване в тяхното наказателно поле, топката неумело бе отбита от вратаря, а в последвалият карамбол, за втори път се оплете в мрежата му – 2 : 0 за пирдопчаниш.

Водачите на тима от гр. Елин Пелин побързаха да успокоят възпитаниците си и към средата на първата част играта бе изравнена. Не липсваха опасности и пред двете наказателни полета, при които вратарите показаха добър рефлекс, опазвайки ги от попадения. При този резултат завършиха първите петнадесет минути от мача. Втората част бе равностойна, като двата състава си отбелязаха по един гол и резултатът стана 3 : 1 за младите пирдопчани.

До края на двубоя децата на ФК „Пирдоп“ бяха по-настойчиви и с отлична игра доказаха, че са по-добри от съперниците си в момента. Третата част от мача отново бе в тяхна полза. Младите надежди на клуба вкараха три попадения във врата на гостите си, като едното бе от дузпа, отбелязана от младата надежда на Пирдоп Петрослав Пастушки. Така домакините спечелиха приятелската среща с категоричното 6 : 3 гола. Момчетата от лига „Футбол 7“ ще почиват до месец март 2021 година от официални срещи, но подготовката и тренировките им на „Клетката“ ще продължат до средата месец декември т. г.

В РЕГИОНАЛНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ   Златица надви за втори път Пирдоп
Prev Post В РЕГИОНАЛНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Златица надви за втори път Пирдоп
ОБИТАТЕЛИ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩА В ПИРДОП  Ремонтираха подхода към паркоместата в прилежащата им територия
Next Post ОБИТАТЕЛИ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩА В ПИРДОП Ремонтираха подхода към паркоместата в прилежащата им територия
Related Posts

Leave a Comment: