ДВА ОТБОРА НА ФК „ПИРДОП“ Мериха сили с тимове от страната на „Панагюрище Рита“

  • 0
  • 103 преглеждания

Съставът на Футболен клуб „Пирдоп“, разделен на два отбора, от 15 до 17 януари, взе участие в престижния и много силен национален турнир „Панагюрище Рита“, организиран през миналата седмица от Българската асоциация по мини футбол. До тази година турнирът се е провеждал в сръбския Димитровград, но поради обстановката по света и пандемията от коронавируса, се е наложило да бъде преместен у нас. За място е избран град Панагюрище, където има отлична база за състезания на закрито – зала „Арена Асарел“, която е с две игрища и позволява по едно и също време футболните си умения да покажат на игрището четири тима. Тази седмица на същото място ще има и турнир за футболни ветерани. Мачовете бяха реферирани от международните съдии Петко Петков, който ръководи и двубоите от Мини футболна лига „Средногорие“, Пламен Божидаров и други техни колеги от Асоциацията.

Футболистите на „Пирдоп“ мериха сили с още четиринадесет състава от цялата страна, между които няколко тима от София, както и отбори от Троян, Лом, Севлиево, Бяла Слатина, село Поибрене и на домакините, разказа играещият треньор на пирдопчани Красимир Пастушки. Участниците в турнира са били разделени на четири групи от по четири отбора, при регламент на игра всеки срещу всеки до четвъртфиналите, когато е директната елиминация. ФК „Пирдоп 1“ е бил съставен от по-млади състезатели, ръководен от г-н Пастушки, а ФК „Пирдоп 2“ – от по-опитните футболисти, водени от другия треньор в школата – Пламен Минчев. Двата пирдопски тима били в различни групи, като целта с участието  им в турнира е била всички да запишат повече игрово време и мачове в предсезонната си подготовка, както и да премерят силите си с отбори от други райони на страната.

Още в първия ден на надпреварата – 15 януари, ФК „Пирдоп 1“ постигнал впечатляваща победа с 10 : 0 срещу отбора на село Поибрене, но впоследствие допуснали две загуби от останалите тимове в предварителна група „D“ и останал на трето място. ФК „Пирдоп 2“ се класирал на второ място в предварителна група „С“ и достигнал до четвъртфиналите. В неделя водените от Пламен Минчев пирдопски футболисти играли срещу силния отбор на „Спортинг“ – Троян, но загубили двубоя с 1 : 4.

Награди и купата на турнира е имало само за първите четири състава, достигнали до полуфиналите и финалите. Купата на „Панагюрище Рита“ са спечелили „Денис и приятели“ от София, които на финала победили „Криста Лом“ от гр. Лом с 3 : 2. На трето място се е наредил съставът на „Спортинг“ – Троян, спечелил срещата си срещу МФК „Булгари“ от София.

Красимир Пастушки сподели, че турнирът е бил изключително полезен за състава на ФК „Пирдоп“, защото е дала възможност на футболистите да сравнят уменията и възможностите си на терена със свои колеги от други райони на България. Подготовката на състава за участието му в мачовете от Мини футболна лига „Средногорие“ през пролетта, ще продължи в домашна обстановка.

ОБРОЧЕН КРЪСТ  Намери пирдопчанин в коритото на река Славци
Prev Post ОБРОЧЕН КРЪСТ Намери пирдопчанин в коритото на река Славци
В ОБЩИНА МИРКОВО  Бюджет от над 7 милиона лева за 2021 г.
Next Post В ОБЩИНА МИРКОВО Бюджет от над 7 милиона лева за 2021 г.
Related Posts

Leave a Comment: