ДВА ТИМА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Проведоха контроли с връстници от град Правец

  • 0
  • 118 преглеждания

На 21 ноември, при слънчево и приятно за игра време, отборите на ФК „Пирдоп“, родени през 2012 – 2013 – 2014 година, с треньор Велислав Пастушки, и на родените през 2010 – 2011 година, с треньор Пламен Минчев, проведоха контролни срещи със своите връстници от Общински футболен клуб „Правец“ от едноименния град. Срещите се изиграха на игрището с изкуствено покритие „Клетката“ и на съседното, с естествена трева.

Пред главния съдия Илия Бояджиев, възпитаниците на Велислав Пастушки направиха своя дебютен мач в спортната си кариера като футболисти. В двубоя си със състава от гр. Правец те се представиха на завидно за техните години ниво, като играха с много желание и хъс пред публиката си от родители и близки. А отстрани на игрището някои от татковците бяха също толкова емоционални, колкото и техните талантливи наследници на терена.

Срещата се игра в четири полувремена по 15 минути, без почивки между тях, с шестима полеви играчи и вратар, при неограничен брой смени. Почти през цялото време на мача младите пирдопски футболисти бяха по-настойчиви в единоборствата, но и показаха, че има още много да учат от тънкостите на футболната игра. Още в четвъртата минута на двубоя те вече водеха на опонентите си с 1 : 0, като гола за домакините отбеляза Преслав Цомпов. В следващите три минути играчите на ФК „Пирдоп“ имаха още две възможности за покачване на резултата. И надмощието им на терена бе оползотворено в 8-та минута, когато Михаил Георгиев покачи на 2 : 0 със страхотен гол от пряк свободен удар, на който могат да завидят и големи футболисти.

Разконцентриране в защита в ответната атака на гостите позволи на състава на гр. Правец да намали на 2 : 1, а в самия край на тази част тимът доведе резултата и до 2 : 2, след много точно изпълнение на фаул пред вратата на Пирдоп. При този резултат завършиха първите 15 минути от двубоя. Във втората част от срещата възпитаниците на Велислав Пастушки вкараха трето попадение във вратата на опонентите си. Младите футболисти от ОФК „Правец“ се възползваха от грешки в отбрана на пирдопчани и в началото на третата успяха да изравнят – 3 : 3.

Насърчавани от треньорите си, момчетата от Пирдоп постепенно заиграха по-комбинативно, с точни подавания помежду си и така се стигна до 38-та минута от двубоя, когато отново поведоха в мача – 4 : 3. В 60-та минута от играта съставът на Пирдоп получи право да изпълни дузпа и можеше да увеличи преднината си, но при удара топката срещна напречната греда и не попадна в мрежата на отбора на Правец.

До края на срещата възможности са отбелязване на попадения имаха и двата тима, но те не бяха оползотворени от младите футболисти и мачът завърши с престижната победа на домакините.

При по-големите футболисти, които играха три части от по 20 минути, възпитаниците на Пламен Минчев сътвориха истинско голово шоу, отбелязвайки във вратата на връстниците си от гр. Правец 9 попадения, срещу само 2 допуснати гола в собствената врата. И за да е пълна насладата от проведената контролна среща за двата тима, след последния съдийски сигнал на рефера Никола Ингилизов, футболистите изпълниха и по един наказателен удар.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО  На наградени със златни пръстени в компанията
Prev Post ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО На наградени със златни пръстени в компанията
„АУРУБИС“   Изгражда завод за рециклиране в САЩ
Next Post „АУРУБИС“ Изгражда завод за рециклиране в САЩ
Related Posts

Leave a Comment: