ДЖУДИСТКАТА ВИОЛЕТА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО

  • 0
  • 137 преглеждания

Подготвя състезатели с онлайн тренировки в реални условия

Разговарям с мирковчанката Виолета Ангелова за това как се справя със създалата се ситуация един индивидуален треньор като нея. Припомняме, че тя е една от най-добрите български състезателки по бразилско джу-джицу. През 2017 г. спечели златен медал от ежегодния международен турнир Rome Spring Open. Състезаншието е сред най-силните на Стария континент, и в Топ 5 на Европа, на който мерят сили над 1000 участници.

Състезателката на Спортен клуб „Гринго“ Виолета Ангелова печели златото в лека категория (сини колани) при дамите. Тя е от село Мирково, родена е в семейство на спортисти, има двама сина. Баща ù Сокол Ангелов, дълги години играе в местния футболен отбор, а майка ù Димитрина все още поддържа спортната си форма и участва в състезания, най-често в работническите спартакиади на предприятието, в което работи. Като треньор Димитрина Стефанова създава първия джудо клуб в Мирково, от където кариерите си на спортисти започват Гергана Вацова, Виолета и Надежда Соколови, Венцислав Коленцов и други. В годините те печелят много престижни награди както в България, така и в чужбина и представят страната ни на балкански и европейски турнири, където печелят призови места. На майка си Виолета дължи спортната си кариера като джудистка и самбистка. Завършила е Националната спортната академия „Васил Левски“ в София и в момента работи като индивидуален треньор.

На въпроса как се справя като треньор в условията на създалата се ситуация у нас и по света, Виолета Ангелова заявява, че не само в България масовите спортни прояви са отменени и капсуловани. Провеждат се някои от тях, но са без публика, при затворени врати. За последно е участие в турнир през миналата година в Лондон, като от тогава не е имала други изяви.

В трудната и тежка обстановка работи с няколко последователи, с който се занимава като треньор онлайн в реални условия, но търси и други начини за изява и участие в различни проекти. Във Фейсбук е създала група за хора с наднормено тегло, което е нещо странично, но е и една от нейните идеи, по които работи. „Като всяко нещо то трябва да бъде развито и поднесено в съответната опаковка. Трябва да се създаде подходящ маркетинг и да се направи добра реклама. Иначе и най-добрата инициатива ако не е поднесена по подходящия начин няма да сработи.“ – казва Виолета Ангелова.

За бъдещите си планове споделя, че има намерения за излизане извън границите на България и участие в различни проекти, но още не е реализирала това си намерение. „Аз съм оптимист и вярвам, че лошото скоро ще отмине и ще продължим своята работа, макар и в нови условия. Иначе хората се мислят само за своето оцеляване и не им е до маникюр, диети или спортни занимания. Особено ако са останали без работа.“ – споделя мирковчанката, на която пожелаваме успех в състезанията и реализиране на начинанията!

В ЧАВДАР  На Йордановден къпаха свещеник
Prev Post В ЧАВДАР На Йордановден къпаха свещеник
В ГРАДА МУЗЕЙ - КОПРИВЩИЦА  Поклонение на паметника на казака Аврелиан
Next Post В ГРАДА МУЗЕЙ - КОПРИВЩИЦА Поклонение на паметника на казака Аврелиан
Related Posts

Leave a Comment: